Una trentena de persones van protestar ahir al matí davant la sucursal del Banc Popular a Banyoles per reclamar la dació en pagament d'una companya que la reclama sense èxit des de fa 2 anys. Van intentar ocupar l'oficina però el vigilant i, després, els Mossos d'Esquadra ho van impedir sense que hi haguessin incidents.

Al mateix temps, integrants de la PAH a Barcelona van ocupar una sucursal de l'entitat a la zona de l'Eixample, on era l'afectada. El seu cas també centra una campanya reivindicativa a través de les xarxes socials, que porta el nom #DacióperMònica. Durant la protesta, representants de l'entitat van accedir a reunir-se amb ella.

Des de la PAH es reclama la dació i també l'alliberament del deute de més de 110.000 € que l'entitat li exigeix. Segons la plataforma, l'afectada ja ha aportat 119.000 € amb les quotes de la hipoteca que venia pagant durant anys i les carències, i denuncien que també volen subhastar la casa un cop s'hagi executat la hipoteca. Els seus problemes d'impagament van començar el 2009, quan no va poder afrontar gairebé 1.900 € al mes d'hipoteca. Segons la PAH, l'única solució que li va donar el banc va ser la carència (pagament d'una quota fixa), concepte que va pagar durant cinc anys per valor d'uns 60.000 euro, que «només van servir per cobrir interessos».