Càritas formarà professionals i voluntaris en acció social en una jornada programada pel 17 de març, a l'Auditori de Girona. La formació s'emmarca en els actes d'agraïment a les persones que han contribuït amb l'entitat durant els seus 50 anys d'història i, també, per celebrar la primera dècada de l'empresa d'inserció social Ecosol.

La jornada s'ha organitzat amb el títol «Una mirada a l'acció social ahir, avui i demà» i vol reflexionar sobre l'evolució del treball de les entitats socials, la seva contribució a la cohesió social i els reptes de futur. La formació es desenvoluparà el dijous 17 de març a la tarda, entre les 3 i tres quarts de 6, a l'Auditori. Les sessions es faran just abans de l'acte de reconeixement a les persones que han fet possible els 50 anys d'acció social de Càritas i els 10 d'Ecosol. Aquest últim es farà al mateix recinte, entre les 6 de la tarda i les 8 del vespre.

El programa de la jornada està organitzat en tres blocs i una ponència final. L'acte s'iniciarà amb una presentació sobre l'evolució de l'acció social en els darrers 50 anys. Tot seguit, es realitzarà una taula rodona sobre la contribució del tercer sector a la cohesió social que comptarà amb el coordinador de Creu Roja a Catalunya, Enric Morist; el vicepresident de FEICAT, Ignasi Parody; i la presidenta de Fundació Hàbitat 3, Carme Trilla; conduïda per la gerent de Fundació Drissa, Núria Martínez.

Una segona taula rodona, titulada «Una mirada al demà: els reptes de futur de l'acció social», tindrà el director de Càritas Diocesana de Barcelona, Salvador Busquets; l'expresidenta de la Taula del Tercer Sector, Àngels Guiteras; i el president de la Fundació Arrels, Ferran Busquets.

El secretari general de Càritas Espanyola, Sebastián Mora, tancarà la jornada.