La Policia Local de Llagostera va detenir dues persones per intentar robar en una casa del municipi i fer destrosses a la propietat per aconseguir entrar-hi. Segons fonts policials, els fets van passar el dijous 3 de març quan un veí del carrer Marina va alertar els agents de la policia llagosterenca que una parella, concretament un home i una dona, intentava entrar en una casa d'aquest mateix carrer. Quan els agents de la Policia Local van arribar al lloc dels fets van poder localitzar dues persones, primer una i més tard una altra a qui acusen de ser els autors de l'intent de robatori.

Segons el relat de la policia municipal de Llagostera, quan faltaven tres minuts per a un quart de vuit del vespre els agents van rebre una trucada d'un veí que alertava sobre un home i una dona que estaven forçant l'entrada de darrere d'una casa situada al carrer Marina de Llagostera. Segons va explicar el veí, la parella havia arribat amb un cotxe de marca Audi i de color gris i, a més, va poder donar detalls sobre la vestimenta i l'aspecte dels dos delinqüents.

Ràpidament, fins al lloc dels fets es van dirigir diverses patrulles. Els policies van localitzar la dona, amagada darrere uns matolls. Quan van demanar-li la documentació, la dona va donar una identificació que es va demostrar que era falsa. En concret, va donar uns noms que els agents van comprovar que no coincidien amb els que tenien registrats els agents.

Posteriorment, després de fer una recerca intensa per la zona del carrer Marina de Llagostera, els policies també van poder aconseguir enxampar l'altre lladre que acompanyava la dona, un home, que havia fugit a més córrer en adonar-se que arribaven els agents de la policia local.

Totes dues persones van quedar detingudes per un delicte de temptativa de robatori amb força a l'interior de domicili.

L'endemà, els agents van anar a veure si els delinqüents en el seu intent d'accedir a l'immoble havien causat alguna destrossa. Els policies van comprovar que l'entrada de darrere de la casa estava forçada i que els lladres havien trencat diverses teules de la teulada quan van enfilar-s'hi per poder entrar dins la casa.

Robatori de mòbils

Unes poques hores més tard, el divendres 4 de març a un quart de tres de la tarda, els agents també van ser alertats sobre un jove veí de Salt que estava furtant diners i mòbils a diversos carrers de la vila.

En primer lloc, va emportar-se uns 40 euros i el mòbil d'un home que havia aparcat un moment davant de Correus per fer unes gestions. L'home va deixar el cotxe obert perquè només va estar uns pocs minuts fora del vehicle i va ser durant aquell impàs que el lladre va emportar-se tot el que tenia de valor dins del turisme. ?Posteriorment, també va robar uns 300 euros de l'interior d'un domicili del carrer Sant Pere de Llagostera.

Segons fonts policials, el pispa va aconseguir entrar dins d'una casa aprofitant un moment de descuit, ja que estaven fent mudances, i emportar-se els diners. No obstant això, una dona el va veure i va lliurar als agents tots els detalls de la roba que portava. Els policies van fer una batuda per la zona i van aconseguir detenir-lo quan acabava de saltar la tanca del pati d'un immoble. Es dóna la circumstància que el jove té antecedents policials i és un vell conegut pels Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Salt.

Alerta policial

La Policia Local de Llagostera va alertar que darrerament s'ha registrat un increment dels robatoris amb força a l'interior de domicilis i comerços en diverses localitats de les comarques del Gironès i el Pla de l'Estany, com per exemple Bordils o Celrà. En aquest sentit, es recomana a la gent que adopti mesures d'autoprotecció com comprovar que tots els tancaments de la casa estiguin en bon estat.