Els robatoris amb força a empreses es van incrementar un 10,34% durant el 2015 amb 512 casos. Els protagonistes dels fets són coneguts pels policies i busquen el màxim benefici i per això «trenquen portes, escalen parets o cometen butrons, però sovint busquen materials i productes que siguin fàcils de col·locar al mercat negre» com ara ara tabac, licor, perfums, entre altres, va detallar el comissari. Que va afegir que en pocs casos hi ha grups organitzats al darrere dels casos.

Les estafes també van pujar el 2015. Van escalar en un 12,79% passant de 2.831 fets a 3.193. Preocupen als Mossos perquè n´hi ha moltes que es produeixen a d'Internet. Les víctimes solen ser d´entre 30 a 55 anys i pateixen enganys amb la targeta de crèdit a Internet, amb ofertes de feina, lloguers d´habitatges o compres de vehicles que són falses. Milan va afegir que d´estafes n´hi ha també en caixers automàtics. L´any passat van detectar un grup de Marsella que duplicava les targetes.

Els delictes contra el tràfic de drogues també han crescut un 1,53%. Va haver-hi el comís de 31.408 plantes de marihuana, de 40 quilos d'esqueixos i de 3.103 quilos d´haixix. El comissari va destacar ahir que és és un delicte pel qual s´obtenen guanys ràpidament i qui passa pel jutjat sol acabar amb conformitats, el que sol suposar un any i mig de presó per al delinqüent. e.b. girona