Treballadors de Xaloc es van «sentir pressionats» per Recursos Humans

Es queixen del document que va llegir el president de l'ens autònom i que aquest no estava consensuat pel personal

09.03.2016 | 07:25
El Consell Rector de Xaloc es va reunir dimarts de la setmana passada.
El Consell Rector de Xaloc es va reunir dimarts de la setmana passada.

No tots els treballadors de Xaloc es van sentir representats en el manifest llegit pel president de l'organisme autònom -el diputat provincial Jordi Camps (CDC)- durant el Consell Rector celebrat dimarts. En aquell escrit es lamentava que s'hagués informat sobre l'adjudicació d'un contracte de més de 800.000 euros a l'empresa Coordinadora de Gestión de Ingresos SA (CGI), la qual emplea a l'exapoderat de GRS Arc Local, Josep Maria Franch, detingut el 14 de febrer de 2013 en l'operació Manga per les seves implicacions en una presumpta trama corrupta dedicada a l'obtenció de contractes de les Administracions Públiques, principalment vinculades a Convergència.
Als treballadors ofesos se'ls va permetre l'entrada a la reunió del Consell Rector durant el torn de precs i preguntes però com aquests no representaven la majoria del personal que hi ha a l'organisme autònom, altres treballadors han elaborat un manifest alternatiu per desvincular-se del llegit pel president per tres raons fonamentals: la primera és que no era un document consensuat entre tota la plantilla; la segona, que alguns «es van sentir pressionats» per part del servei de recursos humans de Xaloc; i la darrera, i no menys important, és que hi ha «desig de fer net» -vegin el manifest íntegre en la peça adjunta.
En el manifest alternatiu, part dels treballadors que no van fer acte de presència durant la celebració del Consell Rector i van seguir desenvolupant la seva tasca habitual deixen clar que se senten «orgullosos de la nostra feina i no tenim res a amagar» i, en conseqüència, «no ens fa por que un òrgan superior i democràtic fiscalitzi la nostra feina».
Respecte que alguns empleats es van «sentir pressionats» pel servei de recursos humans, Diari de Girona ha tingut accés a alguns dels correus electrònics remesos per aquesta àrea on s'informava al personal de la celebració del Consell Rector perquè hi poguessin assistir i se'ls remetia una «Nota Informativa» així com el manifest que va llegir el president, el qual «aquelles persones que vulguin signar-ho» el tenien disponible, precisament, a l'àrea de recursos humans. Els correus portaven el segell de l'àrea però no la firma de la persona que els enviava.

D'on ve el malestar?
La publicació del substanciós contracte adjudicat a CGI, que va obtenir en ser l'única empresa que hi podia optar -a les altres dues que s'hi van presentar se les va descartar per qüestions tècniques-, i el fet que oferís com a formador del personal a l'imputat en el cas Manga i exapoderat de GRS Arc Local, Josep Maria Franch, no va agradar tothom. Tenint en compte també que en el sumari del cas Manga hi ha converses enregistrades on es posa de manifest que GRS pretenia aconseguir que Xaloc la subcontractés quan la Diputació decidís assumir la recaptació dels municipis inferiors a 20.000 habitants.
La CUP va demanar explicacions del contracte durant el Consell Rector i els responsables de Xaloc van defensar que es tractava d'un concurs lícit i transparent, encara que tenen pendent de celebrar una altra reunió al voltant d'aquest assumpte. De fet, la formació assambleària també va detectar que Xaloc ja havia fet tractes amb CGI l'any 2013 en adjudicar-li un contracte menor de 17.990 euros -només 10 euros per sota del que la llei permet per fer adjudicacions sense concurs- set mesos després que esclatés el cas Manga i fossin detinguts els responsables de GRS Arc Local.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

La població gironina només augmentarà un 0,4% en 15 anys i serà molt més vella

La població gironina només augmentarà un 0,4% en 15 anys i serà molt més vella

L'any 2031, la franja d'edat d'entre 34 i 45 anys es reduirà fins al 39,6% i la que superarà els...

La comissaria de Policia Local de Banyoles pren forma

La comissaria de Policia Local de Banyoles pren forma

La construcció de la nova comissaria de Policia Local de Banyoles avança a bon ritme, en un solar...

Exculpen 13 constructors acusats en el cas Gisa i es manté la causa per a un directiu

Exculpen 13 constructors acusats en el cas Gisa i es manté la causa per a un directiu

La jutge que investiga l'adjudicació d'obra pública a Girona sosté que de les converses no se'n...

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

El conseller de Territori anuncia un pla per fer baixar «de manera considerable» el cabal a través...

Salut distribuirà unes 110.000 dosis de la vacuna contra la grip a Girona

Salut distribuirà unes 110.000 dosis de la vacuna contra la grip a Girona

Dilluns s'inicia la campanya de vacunació, que enguany se centra en millorar la cobertura dels...

Enllaços recomanats: Premis cinema