L'Associació Girona Animalista, la protectora Cap i Cua, la Plataforma Animalista i el partit Animalista PACMA van entrar ahir a l'Ajuntament de Girona un document avalat amb 5.000 firmes per reclamar «millores en el tracte i la protecció dels animals» recollits pel servei dependent de l'Àrea de Sostenibilitat i Medi Ambient.

Segons aquestes entitats, en aquest document els ciutadans han «mostrat el seu descontent» per «la mala gestió» realitzada per la gossera municipal, en casos com el brot de «brom» en aquestes instal·lacions, el de la gossa «Negreta» que va ser atacada i va morir sense rebre atenció veterinària o el trasllat posterior dels animals a la gossera de Figueres. Aquests casos han estat «els detonants que han portat a la recollida massiva de signatures», asseguren els animalistes en un comunicat de premsa.

Així, en el document, les entitats sol·liciten diversos punts que «consideren» que s'han d'estudiar, com «la clausura» del dipòsit municipal, la construcció d'una gossera que compleixi els requisits que marca la Llei de Protecció Animal i que impliqui les entitats animalistes en la seva gestió.