L'Ajuntament d'Olot no farà la Fira del Modernisme en els dies de Setmana Santa. La celebració de la Fira havia començat el 2012 en coincidència amb les vacances d'estiu. Després la van posar a la primavera per tal de reforçar l'atracció de la ciutat durant les vacances de Setmana Santa.

La Fira consistia en parades ambientades a l'època del Modernisme, a finals del sebgle XIX i amb una rutes pels principals edificis modernistes. Això no obstant -segons va explicar Estanis Vayreda-, no acabava d'atraure prou gent. Davant del fet, han optat per reforçar el Mercat de Nadal. La inversió que feia possible la Fira del Modernisme voltava els 16.000 €.

Paral·lelament amb la Fira l'Ajuntament i l'Associació d'Hostalatge de la Garrotxa han deixat de fer la vermutada. Consistia en un recorregut per bars i restaurants, en el qual la idea era fer el vermut i tastar tapes preparades per la promoció.

Per tal de substituir d'alguna manera la Fira en els dies de Setmana Santa, l'Ajuntament ha preparat una oferta esportiva. Mar Roca (regidora d'Esports per CiU) ha explicat: «Ho fem amb un doble sentit: primer ens va bé tenir una oferta esportiva per Setmana Santa destinada als joves i també serveix de promoció de les activitats dels clubs». En la propera promoció hi haurà bàsquet, tennis taula, futbol, patinage artístic i voleibol. Faran diferents campus específics que duraran 4 dies. Estan oberts a nens i joves que ja practiquen i d'altres que ho provin.