La pista de gel, exculpada dels problemes a La Lira de Ripoll

Les relliscades que s'hi produeixen no són culpa de la instal·lació, sinó de la capa antilliscant, que ha saltat

18.03.2016 | 07:10
El terra de la plaça coberta de La Lira.

L'Ajuntament de Ripoll es va plantejar una nova ubicació per a la pista de gel que durant les darreres festes nadalenques s'ha instal·lat a la plaça coberta de La Lira. Al ple la regidora socialista Anna-Belén Avilés va denunciar els problemes que s'havien detectat al sòl d'aquest espai. Les planxes metàl·liques de la instal·lació presenten una espellofada d'òxid que en un inici va atribuir-se a la humitat que genera la pista de gel.

Després d'estudiar-ho durant l'últim mes, l'equip de govern ha arribat a la conclusió que els problemes no han estat provocats per la pista. De fet altres espais del municipi on també hi ha el mateix tipus de planxes, com ara la plaça Sant Eudald, també han tingut el mateix problema. Per això s'ha arribat a la conclusió que la capa d'antilliscant que s'hi va aplicar a mitjans de l'any passat no ha donat el resultat que s'esperava. La garantia de l'empresa que va realitzar-hi el sanejament de les planxes, a fi d'evitar-hi les relliscades, era de tres anys. Ara l'ajuntament està negociant amb aquesta empresa per tal de fer-hi una nova actuació que resulti molt més eficaç. En un principi la nova ubicació de la pista de gel ha quedat aparcada.

L'aplicació de l'antilliscant es va realitzar per resoldre el problema de caigudes que habitualment hi patien alguns vilatans, sobretot quan les planxes es mullaven en dies de pluja. Les planxes al sól públic de Ripoll estan ubicades sobretot a La Lira i a la plaça Sant Eudald, on ressegueixen el perímetre de l'antiga església que hi havia hagut fins al 1937.

El preu que es va anunciar per fer-hi el tractament, i que va obligar a tenir tancat l'espai durant diversos dies, va ser de 5.700 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema