El rector de la Bisbal, Joan Amich, entrarà a formar part del Consell Episcopal del Bisbat. El bisbe, Francesc Pardo, ha signat un decret de reestructuració d'aquest òrgan, format per ell mateix i els seus col·laboradors més directes. Així, Amich entrarà a formar part d'un nucli que també inclou el vicari general, Lluís Suñer, el provicari general, Joaquim Giol, i els mossens Jordi Font i Esteve Sureda, que són vicaris episcopals.

Segons assenyala el Bisbe, l'objectiu d'aquesta reorganització és respondre amb més eficàcia a les noves necessitats i prioritats pastorals de la diòcesi. Per això, Suñer i Giol mantindran les seves actuals atribucions, mentre que es reordenaran i concretaran algunes de les àrees de responsabilitat de cadascuna de les vicaries episcopals, que passaran de dues a tres. El nou vicari episcopal serà Joan Amich, a qui el bisbe ha encomenat la coordinació de la dimensió de la formació, comptant amb l'Institut Superior de Ciències Religioses. També s'encarregarà de de les delegacions episcopals de Catecumenat i Catequesi, i de la formació acadèmica dels qui es preparen per al diaconat, els ministeris laïcals i altres serveis eclesials de les parròquies, així com dels qui han d'exercir una missió docent.

Per la seva banda, Suñer és responsable dels diaques permanents i les delegacions episcopals de diàleg interreligiós, ecumenisme, ensenyament, missions i obres missionals, mitjans de comunicació, pastoral penitenciària, salut, trànsit i vida consagrada. Giol s'encarrega de patrimoni immobiliari, Migracions i Patrimoni Cultural, gestió de la Catedral, del Seminari i del casal Bisbe Cartañà, la Fundació St Martí, la Fundació bisbe Lorenzana i el Patronat de la Santa Creu de la Selva. Font s'ocupa de l'apostolat laïcal i les delegacions de Joves, Pastoral Litúrgica, Pastoral Obrera, Pastoral Vocacional, Universitària, Santuaris i Pelegrinatges i Turisme. Finalment, Sureda és responsable de Càritas, Pastoral Familiar i el Centre d'Orientació Familiar.

El bisbe ha subratllat la necessitat d'acompanyar i formar els seminaristes, la missió de Càritas, l'atenció a la pastoral familiar amb un seguiment constant del Centre d'Orientació Familiar, la necessitat de formació cristiana a totes les edats i la preparació dels fidels que assumeixen responsabilitats pastorals. També vol potenciar les institucions i moviments laïcals existents i ajudar-los a créixer, i finalment destaca que cal posar atenció a les xarxes digitals i a comunicació, per la gran incidència que té en la vida de les persones.