Joan Amich entra a formar part del Consell Episcopal del Bisbat

El rector de la Bisbal s'incorpora a un òrgan al qual pertanyen el bisbe, Suñer, Giol, Font i Sureda

30.03.2016 | 07:30

El rector de la Bisbal, Joan Amich, entrarà a formar part del Consell Episcopal del Bisbat. El bisbe, Francesc Pardo, ha signat un decret de reestructuració d'aquest òrgan, format per ell mateix i els seus col·laboradors més directes. Així, Amich entrarà a formar part d'un nucli que també inclou el vicari general, Lluís Suñer, el provicari general, Joaquim Giol, i els mossens Jordi Font i Esteve Sureda, que són vicaris episcopals.
Segons assenyala el Bisbe, l'objectiu d'aquesta reorganització és respondre amb més eficàcia a les noves necessitats i prioritats pastorals de la diòcesi. Per això, Suñer i Giol mantindran les seves actuals atribucions, mentre que es reordenaran i concretaran algunes de les àrees de responsabilitat de cadascuna de les vicaries episcopals, que passaran de dues a tres. El nou vicari episcopal serà Joan Amich, a qui el bisbe ha encomenat la coordinació de la dimensió de la formació, comptant amb l'Institut Superior de Ciències Religioses. També s'encarregarà de de les delegacions episcopals de Catecumenat i Catequesi, i de la formació acadèmica dels qui es preparen per al diaconat, els ministeris laïcals i altres serveis eclesials de les parròquies, així com dels qui han d'exercir una missió docent.
Per la seva banda, Suñer és responsable dels diaques permanents i les delegacions episcopals de diàleg interreligiós, ecumenisme, ensenyament, missions i obres missionals, mitjans de comunicació, pastoral penitenciària, salut, trànsit i vida consagrada. Giol s'encarrega de patrimoni immobiliari, Migracions i Patrimoni Cultural, gestió de la Catedral, del Seminari i del casal Bisbe Cartañà, la Fundació St Martí, la Fundació bisbe Lorenzana i el Patronat de la Santa Creu de la Selva. Font s'ocupa de l'apostolat laïcal i les delegacions de Joves, Pastoral Litúrgica, Pastoral Obrera, Pastoral Vocacional, Universitària, Santuaris i Pelegrinatges i Turisme. Finalment, Sureda és responsable de Càritas, Pastoral Familiar i el Centre d'Orientació Familiar.
El bisbe ha subratllat la necessitat d'acompanyar i formar els seminaristes, la missió de Càritas, l'atenció a la pastoral familiar amb un seguiment constant del Centre d'Orientació Familiar, la necessitat de formació cristiana a totes les edats i la preparació dels fidels que assumeixen responsabilitats pastorals. També vol potenciar les institucions i moviments laïcals existents i ajudar-los a créixer, i finalment destaca que cal posar atenció a les xarxes digitals i a comunicació, per la gran incidència que té en la vida de les persones.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

Així ho apunta en una consulta formulada per una regidora es tracta d'una indicació que havia fet...

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Aquesta és una de les propostes que presentarà l'equip de govern en el ple d'avui sobre les...

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Un cop realitzat el concurs de collita de bolets, el municipi d'Albanyà va celebrar ahir la Fira...

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Narcís Bardalet, els advocats i Josep Peñuelas, els guardonats

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

En els períodes crus de la crisi van haver d'emigrar i ara els joves han respost a la crida de...

Enllaços recomanats: Premis cinema