L'Audiència Nacional ha demanat informació sobre el que van dir els regidors de l'Ajuntament d'Olot en el ple d'aprovació de la moció de la consulta del 9 N. Sobre si proporcionaran la informació demanada per l'Audiència, fonts consultades han informat que ho debatran al proper ple. A més d'Olot, l'Audiència ha demanat l'acta del ple de la moció del 9-N a l'Ajuntament de Mieres. L'alcalde de Mieres, Enric Domènech (CUP) ha anunciat que no proporcionaran la documentació demanada i -a més- han convocat una manifestació per divendres (dia 15 d'abril) a 2/4 de 8 del vespre, davant de l'Ajuntament.

De moment, Olot i Mieres són els dos únics municipis , dels quals hi ha constància que l'han rebuda. «L'esperem en els propers dies», ha indicat David Jané (alcalde per Fem Riudaura). Ha explicat que entre tots els membres del consistori decidiran sobre el que s'ha de fer. En tot cas ha indicat que no perjudicaran el personal contractat per l'Ajuntament. Joan Casas (Sant Feliu de Pallerols- CiU) també ha apuntat que no l'han rebuda. Eduard Llorà (CiU-les Planes) ha explicat que no l'han rebuda perquè no van aprovar la moció. «No ho vàrem fer, perquè no ens van coincidir les dates», ha explicat. Això no obstant, ha indicat que si l'Audiència li hagués demanat informació els l'hauria proporcionada. «A l'Audiència i a tothom qui vulgui», ha reblat.

Joan Espona (alcalde de Sant Joan les Fonts per CiU) també ha assenyalat que no ha rebut cap requeriment.

En tant que president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Espona ha indicat que les peticions d'informació sobre els plens de les mocions de la consulta del 9 de novembre no consten a l'acta del Consell d'Alcaldes de la Garrotxa previst pel dijous (dia 15 d'abril). En tot cas, no ha descartat que el tema pugui sortir a l'apartat de precs i de preguntes.

Ahir, "mnium Cultural de la Garrotxa va publicar una nota de suport als ajuntaments que rebin el requeriment. La nota d'Òmnium indica que almenys 7 municipis de la Garrotxa rebran o han rebut el requeriment i que en total seran 280 en el conjunt de Catalunya

A la nota, "mnium valora que la justícia espanyola investiga les opinions per limitar la llibertat d'expressió o coartar les actuacions.