El Consell Superior d'Esports (CSD) de l'Estat reclama a la Diputació de Girona dos milions d'euros d'una subvenció. El vicepresident de Promoció Econòmica de la corporació, Miquel Noguer, va explicar dimarts -en el ple ordinari d'abril de la Diputació- que el CSD demana aquest import que correspon a un ajut atorgat per les millores fetes a La Molina perquè acollís el Campionat del Món de snowboard el 2011. Noguer va detallar que el CSD considera que la corporació ha de fer una devolució de la subvenció pel fet que les obres de les millores va executar-les Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que és l'empresa propietària de l'estació d'esquí de La Molina, en lloc de la Diputació. Ara bé, Noguer va recordar que la corporació va signar un conveni amb FGC per les obres amb el vistiplau del CSD i va afegir que l'Estat havia fet efectius els pagaments de l'ajut.

Noguer va assegurar que el problema va sorgir en una inspecció de l'Estat -des de l'Agència Tributària-, ja que llavors es va argumentar que qui havia de justificar la subvenció havia de ser la institució a la qual s'havia atorgat l'import. Per això, com que el CSD havia adjudicat la subvenció a la Diputació de Girona tot i que qui havia executat les obres va ser FGC, l'Estat va valorar que la corporació havia de tornar els diners de l'ajut. El CSD va fer aquesta aportació per la celebració del Campionat del Món de snowboard que va acollir La Molina el gener de l'any 2011, amb l'objectiu de modernitzar i ampliar la instal·lació de l'estació d'esquí. Aleshores, el govern de la Diputació estava format pel PSC i ERC, amb Narcís Casassa ocupant el càrrec de vicepresident i diputat d'Esports.

Noguer va fer aquesta explicació de la subvenció després que el diputat provincial de la CUP, Lluc Salellas, preguntés per quina raó la corporació havia decidit fer una contractació de serveis jurídics externs per un import de 6.000 euros per resoldre un «contenciós d'Esports». El motiu és que, com que la Diputació no comparteix aquesta reclamació del CSD, el cas ara es troba a un tribunal. Malgrat tot, Noguer es va mostrar optimista. «No hi ha cap dubte que la Diputació de Girona guanyarà aquest contenciós», va afirmar el vicepresident de Promoció Econòmica, que va detallar que la corporació ha fet aquesta contractació de serveis jurídics per tenir un advocat a Madrid, ja que el cas està assignat a un tribunal de l'administració central de l'Estat.

El lletrat Pere-Joan Torrent ha estat l'escollit per portar la defensa de la Diputació. «És un advocat amb una solvència contrastada i un preu correcte», va destacar Noguer, que va afegir que la corporació ha considerat «oportú» contractar-lo per agilitzar el procés. Tot i això, Noguer va valorar que si finalment la Diputació ha de tornar la subvenció que demana el CSD, la corporació també reclamaria a FGC els diners de l'ajut.