L'alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió, va respondre ahir el regidor de CiU, Jordi Pairó, que va acusar dos regidors de l'equip de govern d'ERC de «no tenir temps material» per desenvolupar la seva tasca. «Mai diré que els meus regidors no treballen», va subratllar Puigtió, que va remarcar que ser edils no és el seu ofici. Puigtió va afegir: «Feia setmanes que al grup de CiU veia dues persones que treballaven [Maria del Mar González i Inma López] i dues altres que no feien res [Pairó i Josep Arbat]». González i López són les dues regidores que dimecres van presentar la renúncia a formar part del grup de CiU de Sant Julià.

Així mateix, l'alcalde va explicar que fa uns dies va proposar a González i López que entressin al govern municipal. Segons Puigtió, les dues edils ho van parlar amb els dos altres regidors de CiU. Tot i això, Puigtió va destacar que el grup va rebutjar formar part del govern de Sant Julià, ja que des del partit «no volien que entressin a reforçar ERC». L'alcalde va detallar que González i López es van «discutir» amb Pairó i Arbat per aquesta qüestió. Per això, després que s'hagi formalitzat la renúncia de González i López, Puigtió va concretar: «Ens asseurem per veure si poden entrar al govern per treballar per Sant Julià».

De moment, l'alcalde del municipi va precisar que el primer pas de la negociació serà una reunió del grup d'ERC de Sant Julià per plantejar l'entrada de les dues exregidores de CiU. «Ara hem d'arribar a un acord», va assegurar Puigtió, que va avançar que les dues edils tindran regidoria si entren al govern. «Som a l'Ajuntament per treballar. No ho fem per diners», va concloure Puigtió.

«Un cas de transfuguisme»

En paral·lel, Unió va titllar ahir de trànsfuga una de les dues regidores de Sant Julià de Ramis que ha deixat el grup municipal de CiU. Es tracta de González, que ara és militant de Demòcrates tot i que a les eleccions municipals de l'any passat formava part d'UDC. Per això, el partit democristià va considerar que les «motivacions» de González no són «gens clares» i va valorar que són decisions «personals» que es troben «al marge del posicionament d'Unió».

«Estem davant d'un cas de transfuguisme», va afirmar el president de la intercomarcal d'UDC a Girona, Xavier Dilmé, que ahir va fer arribar dos escrits al secretari municipal de Sant Julià i a l'alcalde en els quals reclama que «prenguin les mesures oportunes». En concret, la formació va demanar a l'Ajuntament que González sigui declarada trànsfuga. Unió va aprofitar per recordar que els condicionants legals d'aquesta figura són, entre altres, que la regidora no pugui «millorar la seva condició» dins el consistori ni «canviar majories polítiques».