El Departament de Territori i Sostenibilitat millorarà la seguretat viària a la carretera C-152 amb la construcció de dues rotondes a l'inici i al final de la travessera de les Preses (Garrotxa). L'actuació, amb un cost previst d'un milió d'euros, preveu eliminar els complexos girs a l'esquerra que es fan actualment des del carril central. D'aquesta manera es reordenaran els accessos i els canvis de sentit s'hauran de fer a les rotondes.

Actualment la carretera C-152, que va des dels túnels de Bracons fins a Olot, a través de la Vall d'en Bas i les Preses, està formada per un carril per sentit de circulació més un tercer carril central que permet fer els girs a l'esquerra, abans de la travessera urbana del municipi de les Preses. Aquest tipus de secció, juntament amb el trànsit intens que té la via (11.898 vehicles al dia a les Preses), fa que aquestes maniobres siguin complexes.

Les dues rotondes són una solució temporal destinada a corregir el fet que el 2009 van activar els Túnels de Bracons sense haver fet ni programat les variants d'Olot i de les Preses. Ara, la travessa de les Presses ha d'engolir el trànsit provinent de Bracons.