Adif ha adjudicat el contracte per a l'execució d'obres de millora de la infraestructura ferroviària a la xarxa d'ample convencional de les províncies de Barcelona i Girona per més de 800.000 euros.

El contracte ha estat adjudicat a la companyia Azvi amb un pressupost de 810.415,5 euros, iva inclòs, als quals s'afegiran 45.425,8 euros en concepte de subministraments i serveis aportats directament per Adif.

Els treballs consisteixen en el tractament de quatre trinxeres situades als termes municipals de Castellbisbal (Vallès Occidental), de 250 metres de longitud; Sant Mori, de 450; Vilajuïga, de 330, i Colera, de 240, aquestes tres últimes a l'Alt Empordà.

L'objectiu és consolidar aquests elements de la infraestructura ferroviària al seu pas per aquests punts per garantir nivells més alts de fiabilitat i qualitat per a l'explotació ferroviària.

També es minimitzarà la probabilitat d'esllavissada de vegetació o altres materials sobre la via o la catenària que poguessin afectar la circulació.

També els treballs permetran establir les condicions necessàries per suprimir les limitacions temporals de velocitat implantades en aquests punts.

A les quatre trinxeres es duran a terme treballs de desbrossament i supressió d'arbrat, prèvia autorització de les administracions competents i a més, es durà a terme el picat i sanejat d'elements estructurals i s'instal·laran elements de protecció.