La directora general de Joventut, Marta Vilalta, i el director de l’Agència Catalana de Joventut, Cesc Poch, han presentat aquest migdia a Girona la nova coordinadora territorial de Joventut, Agnès Fàbregas.

Diplomada en magisteri -especialitat d’educació musical- per la Universitat de Girona, Agnès Fàbregas i Badosa té formació en direcció, gestió i organització de centres educatius pel Departament d’Ensenyament. L’any 2005 va començar a treballar de mestra pel Departament d’Ensenyament. De juliol del 2009 a setembre del 2013 va ser cap d’estudis de l’Escola Jaume Vicens Vives de Roses, centre del qual n’ha estat la directora des del setembre del 2013 i fins al 30 d’abril del 2016.

En la presentació, la directora general de Joventut, Marta Vilalta, ha parlat també dels objectius de treball de la seva direcció general i ha destacat un doble full de ruta pel que fa a les polítiques de joventut que, segons que ha assenyalat, «passa per donar resposta a les principals necessitats immediates dels joves, i per construir una república catalana amb oportunitats per a tothom i especialment pels joves».

Per fer possible aquest full de ruta, ha destacat que el govern català disposa de diverses eines: d’una banda, la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil, que a les comarques gironines disposa de 8 oficines joves i 39 punts d’informació i que a l’any 2015 en varen fer ús un total de 168.00 joves; i de l’altra, el programa de Garantia Juvenil, que té com a finalitat cobrir les necessitats dels joves per l’accés al treball i la lluita contra la precarietat laboral. A les comarques gironines, en data d’abril 2016 estan inscrits al programa un total de 4.601 joves.

Per la seva part, la coordinadora Agnès Fàbregas ha expressat que «entoma aquesta nova responsabilitat amb molta il·lusió i ganes de treballar pel jovent de les comarques gironines. Aquests joves són el present i la garantia de futur del nostre territori».