Ripoll va celebrar ahir la 50a edició de la Festa de la Llana i el Casament a Pagès de Ripoll, un esdeveniment que recorda aquestes dues tradicions vitals del passat del Ripollès i que serveix per visualitzar els oficis antics entorn de la llana. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat pel delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, pubilles i hereus de tot Catalunya i altres autoritats van assistir a la mostra.

La Festa de la Llana va néixer l'any 1967 de mans del Centre d'Iniciatives i Turisme de Ripoll. Posteriorment, l'any 1971, s'hi va incorporar el Casament a Pagès, per complementar la jornada festiva i donar a conèixer el llegat tradicional de la comarca, dels Pirineus i de Catalunya.

Des de llavors, cada any, el poble s'omple amb milers de persones que volen veure les tradicions i costums que tenien els camperols que vivien en aquesta zona fa segles. Es tracta d'una manera lúdica i fidedigna d'apropar els oficis i la vida dels pagesos que ha merescut el reconeixement de Festa d'Interès Turístic Nacional l'any 1971.

El casament d'enguany era real i recreava un casori al segle XVIII al Ripollès. Els nuvis d'enguany van comptar amb uns padrins de luxe, el president de la Generalitat i la cantant Núria Feliu, que havia d'assistir a l'acte l'any passat però no va poder-ho fer per problemes de salut.

Al llarg de la jornada també es van celebrar concursos d'esquilades d'ovella i una extensa mostra d'antics oficis entorn de la llana que van atraure molt públic.