Banyoles obrirà la 39a Exposició de flors demà al vespre amb un concert al claustre del monestir de Sant Esteve, a càrrec de l'alumnat de la Jove Orquestra i el Batenvic de l'Escola Municipal de Música. El cartell promocional és de la dissenyadora gràfica, artista digital i il·lustradora Núria Chacón.

Per als dies 3, 4 i 5 de juny s'han programat concerts, un taller floral infantil, visites guiades, conferències, la VI Mostra d'entitats d'acció social del Pla de l'Estany, la VI Trobada d'acordionistes Ciutat de Banyoles o la XXV d'Esbarts dansaires de les comarques gironines, entre d'altres activitats. El claustre del monestir serà l'espai central i es podrà visitar divendres a la nit, dissabte i diumenge, matí i tarda -com la resta d'espais. Els muntatges florals es podran veure arreu de la ciutat.

Pel que fa als concursos, es repeteixen els de plantes amb flor i sense flor, cactus i plantes crasses. També hi haurà el XV Concurs de balcons i entrades del Barri Vell i el XIII d'Aparadors, que organitza l'Associació Banyoles Comerç i Turisme i té 46 participants. Una novetat d'enguany és un Concurs Instagram (#florsbanyoles).

L'alcalde, Miquel Noguer, va explicar que «amb motiu de l'Exposició de flors Banyoles viu un cap de setmana ple d'activitats».