El resultat de la consulta sobre el correbou de les Festes del Tura va determinar que el 60,06% de les persones que van votar estan a favor de treure els jocs amb bous del programa de les Festes del Tura. Els favorables a eliminar el correbous van ser un 25,38% més que els favorables a mantenir-lo.

Amb la demanda de parer feta, l´alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (CiU), va assegurar que «crec que en aquest moment no hem de fer res», tot afegint que «la decisió dels actes que se celebren per les Festes és absolutament de l'equip de govern».

Va afirmar que «el programa d´actes és una decisió de l´equip de govern i no crec que necessitem gaires explicacions». Això no obstant, preguntarà als serveis jurídics de l´Ajuntament sobre el que ha de fer amb els resultats de la consulta d´ahir. «Explicar-ho al ple, hem de prendre un acord de la Junta de Govern Local...», va enumerar. Tot seguit va recordar que la concessió del correbou es va acabar l´any passat, hi havia la possibilitat de fer una pròrroga i l´equip de govern no l´ha exercida. «Pert tant -va apuntar-, no sé...». Va reflexionar que «vull deixar passar uns dies per tenir la seguretat que el que dic és el que va a missa».

El que deia era que arran dels resultats de la consulta, el correbou de les Festes del Tura no estarà al programa de l´any 2016, el qual està ja molt avançat.

Corominas va agrair la participació de més de 5.000 olotins. «És molt -va valorar l´alcalde- , si es té en compte que els 29.068 electors no eren d´un cens electoral normal, sinó del padró». La principal incidència va ser que hi va haver persones que no van rebre el codi.

A fora de l´Ajuntament hi havia els partidaris del correbou i els contraris. Pepe Amores, portaveu dels partidaris, va reivindicar el suport de més de 1.800 persones en una campanya en la qual va assegurar que han estat completament sols. «L´altra part -va indicar- ha estat promoguda per l´Ajuntament de la ciutat». Va avisar que defensaran el dret a un acte determinat durant festes de les 1.800 persones que els han votat. En tot cas, va assegurar que esperaran el comunicat de la decisió final de l´Ajuntament i va descartar la via judicial.

David Serramitjana, dels contraris, va exposar que «els olotins s´han expressat com a ciutadans del segle XXI».

L´alcalde es va mostrar satisfet del resultat de la pregunta de la variant. Segons ell, tothom està favor d'aquesta. Fins una part -segons ell- del 12,58% que va votar en contra i del 5,94% que va votar en blanc. Va valorar que el vots contraris tenen l´origen en el debat dels models de variant.