Les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) començaran dimarts de la setmana que ve per a 2.888 estudiants de les comarques de Girona, que s'han matriculat a la selectivitat d'enguany -el juny de 2015 van ser 2.898. El gruix d'aquestes noies i nois (2.239) faran els exàmens en diferents centres de la Universitat de Girona, mentre que 404 els realitzaran en instituts de Figueres i 245 a Olot. Disset examinants han estudiat a l'Institut Obert de Catalunya (IOC).

A tot Catalunya, 32.224 estudiants -el 2015 van ser 32.155-, s'han matriculat a les PAU que es faran, en horari de matí i tarda els propers dies 14, 15 i 16 de juny. De tot l'alumnat, 26.161 es corresponen a estudiants amb matrícula ordinària que aquest curs han acabat el Batxillerat; 2.672 són estudiants amb matrícula lliure -procedents de Batxillerat d'altres anys, amb o sense les PAU-; i 2.814, de cicles formatius de grau superior que s'examinen d'alguna assignatura en la fase específica.

Les PAU es divideixen en una fase general, que és obligatòria i consta de 5 exàmens, i l'específica, que és voluntària. En la fase general, els alumnes s'examinen de 4 matèries comunes i 1 de modalitat. Els alumnes amb un 5 de mitjana entre la nota de Batxillerat -que val el 60%- i la qualificació obtinguda en la fase general de les PAU -que val el 40%, si és almenys de 4-, hauran superat les PAU i tindran nota d'accés a la universitat.

En la fase específica, que poden fer tant els alumnes de Batxillerat com els procedents de Cicles Formatius de Grau Superior, es poden examinar de fins a 3 matèries de modalitat. Un cop ponderades, amb les 2 millors qualificacions en matèries vinculades als estudis que es vulguin cursar, es calcula la nota d'admissió que pot arribar als 14 punts. Les notes de les matèries examinades com a fase específica caduquen als 2 anys.

Per primera vegada, el Tribunal Ordinari Específic on s'examina l'alumnat que a Batxillerat ha fet un pla individualitzat vinculat al trastorn d'aprenentatge de dislèxia, s'habilitarà en seus descentralitzades per a 324 alumnes, a Girona, Barcelona, Lleida i Tarragona.

Coincidint amb les PAU, 1.070 alumnes de matrícula lliure i de cicles formatius de grau superior realitzaran la prova d'aptitud personal -de Llengua catalana i castellana- per accedir als graus en Educació infantil i primària.