Un total de 2.888 gironins s'enfrontaran la setmana vinent a la selectivitat

Les Proves d'Accés a la Universitat es realitzaran els dies 14, 15 i 16 de juny en centres de la UdG i a instituts de Secundària a Figueres i Olot

11.06.2016 | 00:00
Un professor donava indicacions abans d´un examen, el juny de 2015.
Un professor donava indicacions abans d´un examen, el juny de 2015.

Les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) començaran dimarts de la setmana que ve per a 2.888 estudiants de les comarques de Girona, que s'han matriculat a la selectivitat d'enguany -el juny de 2015 van ser 2.898. El gruix d'aquestes noies i nois (2.239) faran els exàmens en diferents centres de la Universitat de Girona, mentre que 404 els realitzaran en instituts de Figueres i 245 a Olot. Disset examinants han estudiat a l'Institut Obert de Catalunya (IOC).
A tot Catalunya, 32.224 estudiants -el 2015 van ser 32.155-, s'han matriculat a les PAU que es faran, en horari de matí i tarda els propers dies 14, 15 i 16 de juny. De tot l'alumnat, 26.161 es corresponen a estudiants amb matrícula ordinària que aquest curs han acabat el Batxillerat; 2.672 són estudiants amb matrícula lliure -procedents de Batxillerat d'altres anys, amb o sense les PAU-; i 2.814, de cicles formatius de grau superior que s'examinen d'alguna assignatura en la fase específica.
Les PAU es divideixen en una fase general, que és obligatòria i consta de 5 exàmens, i l'específica, que és voluntària. En la fase general, els alumnes s'examinen de 4 matèries comunes i 1 de modalitat. Els alumnes amb un 5 de mitjana entre la nota de Batxillerat -que val el 60%- i la qualificació obtinguda en la fase general de les PAU -que val el 40%, si és almenys de 4-, hauran superat les PAU i tindran nota d'accés a la universitat.
En la fase específica, que poden fer tant els alumnes de Batxillerat com els procedents de Cicles Formatius de Grau Superior, es poden examinar de fins a 3 matèries de modalitat. Un cop ponderades, amb les 2 millors qualificacions en matèries vinculades als estudis que es vulguin cursar, es calcula la nota d'admissió que pot arribar als 14 punts. Les notes de les matèries examinades com a fase específica caduquen als 2 anys.
Per primera vegada, el Tribunal Ordinari Específic on s'examina l'alumnat que a Batxillerat ha fet un pla individualitzat vinculat al trastorn d'aprenentatge de dislèxia, s'habilitarà en seus descentralitzades per a 324 alumnes, a Girona, Barcelona, Lleida i Tarragona.
Coincidint amb les PAU, 1.070 alumnes de matrícula lliure i de cicles formatius de grau superior realitzaran la prova d'aptitud personal -de Llengua catalana i castellana- per accedir als graus en Educació infantil i primària.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Què fer aquest dissabte a la festa major de Banyoles

Què fer aquest dissabte a la festa major de Banyoles

Consulta el programa d'actes de la Festa de Sant Martirià

Què fer aquest diumenge a la festa major de Banyoles

Què fer aquest diumenge a la festa major de Banyoles

Consulta el programa d'actes de la Festa de Sant Martirà

La regressió dels boscos de ribera encareix el cost per fer aigua potable

La regressió dels boscos de ribera encareix el cost per fer aigua potable

L'ACA reconeix que una de les causes de l'estat d'aquests ecosistemes és «la reducció dels cabals...

Les fires i festes imprescindibles del diumenge a Girona

Les fires i festes imprescindibles del diumenge a Girona

La festa major de Banyoles, la Fira de la Castanya de Viladrau, i la Fira del Bolet a Albanyà...

Deu propostes per gaudir del cap de setmana a Girona

Deu propostes per gaudir del cap de setmana a Girona

Música, teatre fires i festes formen part de la nostra selecció

Enllaços recomanats: Premis cinema