Cada cop es tramiten menys llicències de caça a les comarques gironines. L'any passat tant el Departament d'Agricultura com la Territorial Gironina de la Federació de Caça de Catalunya van expedir un total de 6.471 documents, una dada molt menor a les 8.602 llicències del 2014.

De fet, les dades recollides per l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) revelen que l'any 2015 hi va haver la baixada més gran del nombre d'autoritzacions des de ­l'any 2000.

La davallada ha estat progressiva però imparable: al tombant de segle s'autoritzaven a Girona més de 16.000 llicències; cinc anys després n'eren 14.500 a tota la província; el 2010 el nombre havia baixat fins als 11.600 i l´any ­següent va ser la primera vegada que el nombre d'autoritzacions baixava per sota de les 10.000.

A partir d'aquí, el nombre de llicències ha anat rondant les 8.000, però l'any passat la caiguda es va accentuar notablement, i no només a les comarques gironines sinó a tot Catalunya.

Federacions minvants

Els caçadors atribueixen aquesta davallada a dos factors principals. El primer és una evident falta de relleu generacional en aquest col·lectiu, un problema que fa anys que existeix. La principal franja d'edat dels caçadors a les comarques gironines (i a la resta del país) se situa per sobre dels 65 anys.

La falta de sang nova està buidant les federacions i això es nota a l'hora de registrar noves llicències, admeten. Tanmateix, els caçadors apunten també a un altre factor, aquest de caire burocràtic. Des de fa uns anys, les llicències que atorga la Generalitat són variables i es renoven a un any, tres anys o cinc anys de vigència. Això fa que la renovació no es registri de manera anual i, per tant, el nombre de llicències expedides no es correspongui exactament amb el nombre real de caçadors.