La Costa Brava preveu una ocupació del 94 % en els mesos de juliol i agost, un percentatge similar a l'any anterior, mentre que la Costa Daurada espera un 85% d'ocupació, també com l'exercici anterior, però amb preus superiors als del 2015 i un gran augment, del 40%, del turisme britànic.

El gerent de l'Associació Hotelera de la Costa Brava Centre, Martí Sabrià, preveu un bon estiu a la zona, amb una ocupació mitjana del 94% i una major despesa per part del turisme nacional, que s'està recuperant. El mes de juliol està funcionant bé i els hotelers de les comarques gironines esperen tancar amb una ocupació del 91 o 92%, similar a l'any passat, mentre que, a l'agost, l'ocupació pot arribar al 96%.

"Si no hi ha cap catàstrofe, fins a mitjan setembre tenim garantida un bona ocupació", va assegurar Sabrià, que afegeix que hi ha molta tendència a guardar 4 o 5 dies de vacances per al setembre per fer una escapada a la platja en parella o amb amics.

Fins al moment, la temporada està sent bona, encara que Sabrià no té clar que aquest any sigui de "rècord" pel que fa al turisme, tal com va predir el conseller d'Empresa, Jordi Baiget, el mes d'abril passat en la inauguració del B-Travel, el renovat Saló Internacional de Turisme de Catalunya.

A la Costa Brava la majoria dels turistes són clients directes que no utilitzen cap intermediari, per la qual cosa els mesos van millor o pitjor en funció del temps.

Segons Sabrià, abril va ser un mes "irregular" i maig no va tenir un comportament tan bo com l'any passat, ja que els francesos van tenir quatre ponts en aquell mes, mentre que aquest any només n'han tingut dos, i amb el bon temps es van animar a venir a la Costa Brava.

"Tampoc crec que el mes d'octubre sigui com l'any passat, quan vam tenir una climatologia similar al mes de juny", va afegir Martí Sabrià.

En la segona quinzena de juny, l'ocupació ha estat molt alta, per damunt del 80%, i els caps de setmana els hotels han estat gairebé al complet, ja que "quan fa bon temps i encara falta molt per a les vacances, la gent s'anima a venir un dia o dos".

Per la seva banda, el president de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, a Tarragona, Javier Roig, espera una ocupació hotelera del 85% per als mesos de juliol i agost, similar a la de l'any passat, però amb millors preus que el 2015, que va ser "dolent" i molts establiments van haver de fer importants ofertes.

"Aquest any serà millor a la Costa Daurada que l'any passat, encara que serà pitjor que en els anys bons", va concloure Roig.

La Costa Daurada està tenint un important increment del turisme britànic, un 40% més que l'any passat, mentre que els turistes russos seran els mateixos que el 2015 o tindran un lleuger augment, després de la caiguda del 60% registrada el passat 2015.

Segons Roig, la situació geopolítica del nord d'Àfrica i Turquia ha fet que els britànics prefereixin les costes espanyoles. Tot i això, els russos vénen menys que fa anys a causa de la devaluació del ruble, la crisi econòmica del seu país i el fet que aprofiten les ofertes que es fan a Turquia, en zones que no estan afectades pel terrorisme.