El grup de la CUP de Ripoll ha fet públic un comunicat on demana la dimissió de l'alcalde Jordi Munell i de la cap de l'oposició, Teresa Jordà, en relació al cas de presumptes maltractaments a avis maltractaments a avisa la Fundació Guifré. També reclamen la dimissió en bloc del patronat de la Fundació, perquè creuen que han estat superats «per la magnitud d'uns fets que es podrien haver evitat».

La major part dels patrons són alhora regidors de l'Ajuntament de Ripoll. La CUP considera que han sobrepassat els «límits del cinisme i menyspreu» amb actituds inhòspites i inacceptables com els aplaudiments que va rebre Jordà al darrer plenari, després d'insinuar que caldria denunciar les treballadores denunciants dels maltractaments, per no haver-ho delatat abans.

L'Ajuntament de Ripoll no va portar al jutjat els casos de maltractaments fins aquest mes d'abril, tot i tenir-ne indicis des de l'octubre passat. Per això, l'escrit de la CUP denuncia amiguisme entre Teresa Jordà i la supervisora investigada, a més de parcialitat en el tractament del cas per part dels patrons. El grup municipal representat per Santi Llagostera al consistori afirma que aquest cas els recorda escàndols de corrupció de la política espanyola i exigeix una audiència pública per informar els vilatans de les accions polítiques que s'estan prenent, a més de l'inici d'un procés de revisió del model de gestió de la residència que gestiona la Fundació Guifré.

Per la seva banda, el Patronat de la Fundació Guifré ha replicat amb un comunicat públic refusant el «posicionament partidista» de la CUP. El text vol transmetre tranquil·litat a les famílies usuàries de la institutció, demana la màxima col·laboració amb la instrucció judicial i fa front comú entre tots els partits que hi tenen representació en tant que Patrons (ERC, CDC i FEM).

En l'últim ple municipal, Teresa Jordà va afirmar que «potser s'hauria de denunciar qui ha fet les gravacions i no ho han portat al jutjat», respecte al cas de maltractaments a la Fundació Guifré. I seguidament part de l'equip de govern va aplaudir-la i va picar de mans sobre la taula, juntament amb alguns membres del públic.

En el torn de precs i preguntes del públic es va tornar a posar sobre la taula el tema més polèmic de l'actual dècada en l'àmbit municipal. Dos familiars de les cuidadores denunciants de les presumptes vexacions als ancians van atacar de nou als patrons de la Fundació, i també regidors del consistori ripollès. Un cop més, van demanar la dimissió de Jordi Munell, que en tant que alcalde és també el president del Patronat. A més de manca d'imparcialitat se'l va acusar de voler traspassar la gestió de la Fundació a una empresa privada. En més d'una intervenció li van retreure que s'hagi posicionat a favor d'una de les parts en conflicte i van demanar-li una assemblea pública.

A Teresa Jordà li van demanar què tenia por d'amagar, alhora que l'acusaven d'amiguisme amb la supervisora que va ser detinguda pels mossos d'esquadra en relació amb aquest cas. Va ser arran d'aquestes afirmacions que Jordà va intervenir i va regirar com un mitjó el discurs dels familiars de les cuidadores denunciants, i va preguntar-se per què havien tardat tant de temps a denunciar-ho.

L'alcalde va demanar que s'aturés el judici popular en què s'havia convertit el plenari i va prometre un ple extraordinari per parlar del cas quan hagi acabat el judici penal obert al jutjat.