El PGA Catalunya Resort, de Caldes de Malavella, ha inaugurat l'Hotel Camiral, un cinc estrelles que ha costat 33 milions d'euros i que substitueix l'antic Meliá Golf Vichy Catalán. L'objectiu dels seus propietaris és ampliar l'oferta d'allotjament i reforçar la presència en el sector hoteler nacional i internacional. Tal com va especificar el CEO (conseller delegat) de PGA, David Plana, el propòsit és "contribuir en el posicionament de Girona com un dels principals destins de turisme de qualitat a Europa".

Així ho van destacar els seus responsables en l'estrena oficial de l'establiment, que es va celebrar divendres amb la presència d'autoritats municipals. L'Hotel Camiral, dissenyat pel decorador Lázaro Rosa-Violán, disposa de 149 habitacions amb vistes panoràmiques al camp de golf, una piscina exterior amb servei de bar, servei de bellesa i fitness, un lounge bar i un restaurant, basat en gastronomia mediterrània i internacional, però amb protagonisme dels productes locals i la cuina catalana; l'oferta es completa amb un kids club, per a infants i joves de diferents edats.

PGA Catalunya Resort va comprar l'hotel de luxe Meliá i, abans de presentar el seu nou projecte hoteler, hi ha dut a terme una renovació integral. El CEO del PGA, David Plana, va donar a conèixer l'essència del nou desenvolupament turístic de l'establiment en un acte que va comptar amb la presència dels alcaldes de Caldes de Malavella, Sils i Vilobí d'Onyar -Salvador Balliu, Martí Noguer i Cristina Mundet, respectivament-, a més d'altres regidors municipals i professionals del sector.

El complex centrat en el golf es va crear a principis de la dècada dels anys 90, per la Professional Golf Association (PGA). El club es va fundar el 1999 i els anys 2000 i 2009 va acollir l'Open d'Espanya de Golf, l'Stadium Course i Tour Course, uns esdeveniments que el van consolidar com a un dels atractius de Girona-Costa Brava -tal com van destacar els seus responsables. En l'actualitat, PGA Catalunya Resort ofereix una selecció de parcel·les, cases unifamiliars, adossades i apartaments d'alt nivell. El complex es va impulsar amb la finalitat de convertir-se en el primer resort de golf a Europa.