L'Ajuntament de Castellfollit de la Roca -en el seu darrer ple- va aprovar adherir-se al Pla Extraordinari d'Assistència Financera Local del 2016. És un pla que té l'origen en un conveni entre la Diputació de Girona i la Generalitat. A partir de l'acord, la Diputació avança part dels diners dels plans de la Generalitat d'exercicis anteriors destinats als ajuntaments.

Miquel Reverter (alcalde de Castellfollit per ERC-AM) va explicar: «La Generalitat té deute amb la majoria d'ajuntaments d'aquest país». Va concretar: «En el cas de Castellfollit parlem que entre fons de cooperació i plans d'obres de manteniment, ens n'anem -practicament- als 190.000 € de deute».

Va comptar: «A partir del fet d'adherir-nos al conveni, la Diputació ens pagarà 18.000 € d'endarrerits». Va precisar: «Es tracta del 60% del programa de manteniment del Pla d'Obres i Serveis des del 2015 i del 40% del Pla d'Obres i Serveis del 2014-2015. El programa de manteniment del PUOSC va ser creat el 2012 per tal d'ajudar els municipis en la conservació dels equipaments. Va suposar un trencament, perquè fins llavors el PUOSC havia estat destinat a obres noves.

Reverter va valorar que el pla d'assistència financera servirà per fer passes endavant. «Així avançarem una mica», va dir.

Les Planes d'Hostoles

En el ple d'ahir, l'Ajuntament de les Planes també va aprovar adherir-se al Pla Extraordinari d'Assistència Financera Local. Eduard Llorà (alcalde de les Planes) va valorar positivament la incorporació de la Diputació en l'assistència econòmica als municipis. En el cas de les Planes el pla assumira el PUOSC del 2014-2015.