Més de 2.500 alumnes assisteixen als projectes musicals gironins de la Caixa

El curs passat es van programar 20 actuacions al CaixaForum i a l'EspaiCaixa de Girona

01.09.2016 | 07:16
Els alumnes d´una de les representacions organitzades per l´Obra Social.
Els alumnes d´una de les representacions organitzades per l´Obra Social.

L'Obra Social «la Caixa» ha presentat els resultats de la seva programació musical per al públic escolar durant el passat curs 2015-2016. Al CaixaForum Girona i a l'EspaiCaixa Girona, s'hi van programar 20 actuacions, a les quals van assistir 2.784 escolars.

Les representacions pertanyien a quatre espectacles: L'arca de Noè, un espectacle que pretenia divulgar aquest relat, que forma part de la Bíblia i també de l'Alcorà i la Torà.

El col·leccionista de paisatges, una posada en escena, poètica i adaptada als més petits, que oferia als escolars l'oportunitat d'acostar-se per primera vegada a la música clàssica d'autor del segle XX, oferint música de Igor Stravinsky o Béla Bartók. La guerra de Troia, una producció que ensenyava l'antic conflicte entre Grècia i Troia relatat per Homer.

Un te a la menta. Músiques del Magrib, una proposta que descobria la diversitat sonora de les diferents cultures, en què l'Orquestra Àrab de Barcelona (OAB) va interpretar un repertori on es barrejaven els diversos estils que aportaven cadascun dels seus membres.

En la resta d'àmbit estatal, l'entitat va arribar a 52 municipis repartits per 36 províncies, on es van produir 426 representacions de 11 espectacles diferents. En total, 139.249 alumnes dels cicles d'infantil, primària i secundària de tot Espanya van assistir als espectacles programats per l'entitat. A Catalunya, van participar en aquests concerts un total de 18.535 escolars a les 107 representacions programades.

Segons l'Obra Social, els concerts tenen com a objectiu «apropar el món de la música al públic infantil i juvenil des d'una perspectiva lúdica i didàctica, mitjançant unes produccions especialment dissenyades perquè els alumnes puguin gaudir d'uns espectacles plens de música , màgia i diversió».

Els concerts escolars se celebren en el marc d'eduCaixa, una plataforma que, segons l'entitat, «potencia el compromís de «la Caixa» amb l'educació, els professors, els alumnes i les seves famílies».

A més, la Caixa duu a terme un projecte pedagògic amb els professors amb l'objectiu de «convertir la representació en una experiència el més enriquidora possible per als alumnes», afirmen.

Al seu torn, l'entitat exposa que «en col·laboració amb els ajuntaments de les ciutats on se celebren els concerts, s'ofereixen uns materials didàctics amb propostes de treball multidisciplinari per realitzar a l'aula abans i després de la representació, per tal de motivar una audició crítica, amb continguts pedagògics ben definits».

L'any passat, l'Obra Social de la Caixa, va atendre 9,9 milions de beneficiaris que van participar en 46.209 iniciatives. De cara a 2016, l'entitat compta amb un pressupost de 500 milions d'euros, la mateixa partida que en els vuit anys precedents.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Retard de gairebé una hora en un tren per un viatger sense bitllet

Retard de gairebé una hora en un tren per un viatger sense bitllet

El comboi va estar aturat prop de mitja hora a l'estació de Girona, esperant l'arribada dels Mossos...

Front comú d´institucions catalanes per reclamar el traspàs complet de Rodalies

Front comú d´institucions catalanes per reclamar el traspàs complet de Rodalies

Les principals administracions denuncien la situació del servei en un acte que acaba amb crits a...

El turisme nacional creix un 9% als hotels gironins al setembre

El turisme nacional creix un 9% als hotels gironins al setembre

El descens en el nombre de pernoctacions de clients estrangers provoca que la xifra global sigui...

Girona lidera la taxa de nupcialitat amb 4 unions per cada 1.000 habitants

Girona lidera la taxa de nupcialitat amb 4 unions per cada 1.000 habitants

Els enllaços creixen un 1,31% i el 85,1% són civils Les dones es casen per primer cop, de mitjana,...

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Narcís Bardalet, els advocats i Josep Peñuelas, els guardonats

Enllaços recomanats: Premis cinema