La regidoria de Drets Civils de l'Ajuntament d'Olot treballa en un Pla de Cohesió Social i Convivència. Segons va explicar ahir el regidor de Benestar, Josep Berga (CiU), l'Ajuntament d'Olot es va adonar que ja no es podia treballar en base als criteris dels Plans de Ciutadania i Immigració dels anteriors ajuntaments. El darrer pla de Ciutadania i Immigració va ser aprovat el 2008.

Era el moment final d'un fort corrent d'arribada de migrants d'Amèrica, l'Àfrica i l'est d'Europa. El pla proposava reforçar les activitats d'informació sobre Olot i la societat catalana a la població nouvinguda més enllà del moment de l'arribada: accés i funcionament dels recursos públics, valors, tradicions i normes de civisme i convivència.

El nou Pla de Cohesió i Social i Convivència és per adequar la realitat actual de la immigració de l'inici del segle XXI. És a dir, propiciar un assentament raonable de les famílies en una societat que també ha canviat.

En el darrer ple, Esquerra va anunciar que en breu demanaran un pla d'immigració i culturalitat. L'alcalde, Josep Maria Corominas (CiU), els va indicar que Drets Civils hi treballa.