Els hotels gironins van tancar l'agost amb més de 2,5 milions de pernoctacions, millorant en més d'un 3% les xifres d'agost del 2015. Un augment que han aconseguit malgrat rebre menys clients. L'explicació és que l'estada mitjana dels turistes ha augmentat de 4,06 a 4,2 dies, tal com es pot observar en el gràfic que acompanya aquest article. La xifra de pernoctacions és la més alta a la qual han arribat els hotels gironins en un mes d'agost els darrers anys, segons les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Els hotels de les comarques de Girona van sumar l'agost 2.512.739 pernoctacions, un 3,2% més que un any enrere. Però és que l'any passat l'estada mitjana va ser de les més curtes registrades. En concret, 876.736 pernoctacions han sigut de turistes nacionals, el que suposa un augment d'un pobre 1%. En canvi, el turisme estranger ha crescut un 4,4%, i ha arribat a les 1.636.003 pernoctacions. Això explica també l'increment de l'estada mitjana, ja que el turisme estranger, en haver-se de desplaçar a més distància, acostuma a passar més dies al seu lloc de destí.

Pel que respecta al total dels hotels espanyols, van ocupar a l'agost passat el 79% de les seves habitacions, la qual cosa suposa el seu màxim històric des que es fa aquesta sèrie, al gener de 1999. L'anterior dada més alta es va produir a l'agost de 1999, quan es va ocupar el 78,8% de les habitacions, segons l'Enquesta de Conjuntura Turística Hotelera, que també revela que les pernoctacions van créixer al juliol i agost un 5,4% pel que fa al mateix període de l'any anterior, animades tant pel turisme nacional com per l'estranger.

En els vuit primers mesos de ?l'any, les pernoctacions van augmentar un 7,8% pel que fa al mateix període de l'any anterior.

Només a l'agost es van registrar 46,4 milions de pernoctacions en hotels, un 3,8 % més que en el mateix mes del 2015, gràcies a l'increment de les dels turistes estrangers, del 6,3%, ja que les dels espanyols van caure un 0,3%.

L'estada mitjana es va mantenir pel que fa a agost de 2015, i es va situar en 3,8 pernoctacions per viatger. Els preus hotelers van pujar un 6,9% pel que fa a l'agost de 2015.