El grup municipal d'ERC a Ripoll aposta per promoure el consum i la producció d'energies renovables per consolidar la sobirania energètica al municipi. En el ple d'aquest dimarts, el partit presenta una moció en la qual, entre altres punts, es denuncia «la política energètica de l'Estat espanyol, en especial en allò que fa referència a la penalització de l'autoproducció i l'autoconsum d'energia verda».

La proposta de la formació republicana demana a la Generalitat que «insti al Govern de l'Estat a eliminar els impediments i traves injustificades a l'autoconsum i a l'autogeneració elèctrica, així com a presentar el marc legal que garanteixi l'accés de la ciutadania a l'autogeneració d'energies renovables, fent totes les simplificacions administratives possibles».

Entre altres aspectes, la moció reclama al consistori municipal que, sempre que es pugui, instal·li sistemes energètics sostenibles i promogui l'eficiència energètica.

Pla d'emergències sísmiques

En el mateix plenari, ERC de Ripoll també preveu defensar una moció per «impulsar el desenvolupament del Pla d'Actuació Municipal (PAM) de Ripoll per a emergències sísmiques i homologar-lo», el més aviat possible. El text demana que aquest document inclogui «una informació adequada del risc sísmic del territori» al web de l'Ajuntament.

Així mateix, tal com ERC ha impulsat a la Diputació, Consells Comarcals i consistoris de la demarcació, el grup també presenta a Ripoll la moció «Per una administració socialment responsable».