El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat les ?obres per rebaixar el revolt de la Pilastra de Bescanó a la carretera de la Vergonya i millorar-ne la seguretat. Concretament, es tracta d'un tram d'1,8 quilòmetres, des de la primera intersecció de Montfullà fins al giratori d'entrada a Bescanó. Els treballs, que està previst que comencin abans de finals d'any, consistiran principalment en l'eixamplament de la carretera i la rectificació de l'anomenat revolt de la Pilastra per afavorir una conducció més segura i còmoda per la via, per la qual passen diàriament entre 8.500 i 13.500 vehicles.

Amb un pressupost de 3,4 milions d'euros, està previst que l'obra s'executi en un termini de dotze mesos. Els treballs formen part d'un pla de millora de la seguretat de la carretera N-141e que inclou, a mitjà termini, la construcció de la variant d'Anglès.

Les obres consistiran a eixamplar la calçada per poder passar dels 6-6,5 metres actuals als 9 metres, amb dos carrils de circulació de 3,2 metres d'amplada i dos vorals d'1 metre cadascun. Així mateix, es formarà una franja central zebrada de 60 centímetres que servirà de reforç de la separació de sentits i cunetes formigonades. Aquesta actuació es complementarà amb la millora de la senyalització, el drenatge, la instal·lació de noves barreres de seguretat i l'aplicació de les mesures d'integració ambiental.

Un cop finalitzada aquesta millora, Territori afrontarà la variant d'Anglès, que permetrà connectar la N-141e amb la C-25 (Eix Transversal) sense passar per l'interior d'aquest municipi. El projecte té un cost de 29 milions d'euros.