Banyoles aquest cap de setmana tornarà a ser medieval amb la Fira Aloja, que dissabte estrenarà un espectacle de la companyia local Alma Cubrae, L'arnés del cavaller, que aclarirà tots els dubtes sobre els cavallers i les seves armadures. També per primera vegada, a la plaça Major s'instal·larà un punt d'informació turística que promocionarà tant la fira com la ciutat i la comarca.

El mercat de la 8a edició de la Fira Medieval Fantàstica de Banyoles-Aloja tindrà més parades que mai, amb 93 estands que des de divendres a la tarda i fins ?diumenge ocuparan el carrer Àngel Guimerà, la plaça Major, Pia Almoina, Abeurador, Porta Turers, Canal i al carrer Major.

Les activitats comencen avui a la tarda, amb una lectura de contes medievals a la Biblioteca de Banyoles, però el gruix del programa es desenvoluparà dissabte i diumenge amb muntatges com Bufons a la cort, Scroon el diable alat, El perfumerEl Follet blanc, a més de tallers infantils de varetes màgiques o de fer pa.

Els espectacles d'Alma Cubrae -que comptarà amb prop de 50 voluntaris-El Torneig d'Herois i Les Remeieres són un dels grans atractius de l'Aloja, tal com es va destacar ahir en la presentació de la fira. Altres propostes destacades seran el tir a l'orc, la programació de visites guiades, l'espai esotèric, tir amb catapulta, les exposicions, les passejades en poni, l'exposició o la demostració de vol de falconeria.

Per la seva banda, els comerciants del carrer de la Canal muntaran parades de caire medieval, es podrà fer una volta a l'Estany amb la barca Tirona amenitzada per activitats teatralitzades medievals o assistir a la presentació del llibre La cuina medieval i renaixentista, de Jaume Fàbrega.

La regidora de Comerç, Consum, Turisme, Fires i Promoció econòmica de Banyoles, Joana Vilà, va informar ahir que "enguany hem volgut fer un tomb important a la Fira, incorporant moltes més parades, activitats, tallers, exposicions, activitats itinerants per a tot tipus de públic". Vilà va afegir que "instal·lant el punt d'informació turístic no només volem informar de la Fira sinó que volem explicar al visitant tot el que la ciutat els pot oferir en qualsevol època de l'any".

L'Ajuntament organitza la Fira Aloja, amb la col·laboració de la Diputació, la companyia Alma Cubrar i M21eventos. A més, hi col·laboren el Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, el SOC, l'Associació Banyoles Comerç i Turisme, el Ministeri de Treball, i el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya.