El Banc dels Aliments de Girona calcula que necessitarà almenys 4.000 persones voluntàries per a la propera edició del Gran Recapte, que se celebrarà el divendres i dissabte 25 i 26 de novembre. En aquesta nova convocatòria solidària, l'entitat benèfica vol recollir, sobretot, oli, llet, conserves de peix i llegums.

L'any passat, el Gran Recapte a les comarques gironines es va tancar amb la recollida de 538.370 quilos d'aliments, que es van reunir en més de 320 punts distribuïts per tota la demarcació i amb l'ajuda de 4.000 voluntaris; aquesta xifra va superar amb escreix els 3.000 que l'organització demanava en un primer moment. La inscripció com a voluntari ja es pot fer al web www.granrecapte.com.

Propera cita, al novembre

L'activitat frenètica es concentra el cap de setmana de la recollida d'aliments, però la feina comença abans amb la preparació de la logística, dels espais, els transport i el personal. També continua després, quan cal ordenar i classificar els productes que passen pels magatzems del Banc dels Aliments a Girona. Gairebé la meitat del menjar es queda a la zona on s'ha recollit, perquè les entitats del territori s'encarreguen de la seva distribució. En altres casos, com a Girona ciutat, la recaptació passa per la base d'operacions del Banc.

La del novembre serà la vuitena edició del Gran Recapte del Banc dels Aliments, que té com a objectiu principal recollir productes nutritius de llarga durada; a més de sensibilitzar i mobilitzar la població per ajudar a pal·liar la precarietat que pateixen molts conciutadans.