El director de l'Agència Catalana de Residus (ARC), Josep Maria Tost, va manifestar la seva confiança en una recuperació de l'entesa entre el Consell Comarcal del Ripollès i l'Ajuntament de Camprodon en la recollida de residus. A primers de setembre l'Ajuntament de Camprodon va deixar de delegar la competència de la recollida de residus al Consell Comarcal del Ripollès.

La decisió de Camprodon va provocar la convocatòria per part del Consell d'un nou concurs públic al Ripollès. La voluntat del Consell és que la marxa de Camprodon no ha de suposar un increment en el cost del servei.

Tost va indicar que des del Consell Comarcal del Ripollès hi ha una política de mà estesa. Va subratllar que entén els problemes dels municipis en una comarca amb dificultats geogràfiques. Va indicar que la solució està en la suma d'esforços. Les diferències entre el Consell i l'Ajuntament de Camprodon estan en la recollida als agregats. Baget per exemple està a una 20 quilòmetres de revolts del nucli de Camprodon.

Tost va fer les indicacions sobre les tensions entre el Consell del Ripollès i l'Ajuntament de Camprodon a Olot, on va estar present a la posada en escena de l'acord entre el Consell Comarcal de la Garrotxa i l'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca per la ubicació del centre de triatge de la Garrotxa al polígon de Politger, a Sant Jaume de Llierca. Josep Maria Tost va indicar que no hi ha cap projecte de planta de transferència pel Ripollès.

Porta a porta

El director de l'Agència Catalana de Residus va anunciar la implantació progressiva de la recollida porta a porta a tot Catalunya en el termini de 5 anys. Va recordar que quan va tenir lloc l'aprovació de la llei de residus el 1993 hi havia més de 2.000 abocadors il·legals a Catalunya, un per poble.

Va indicar que llavors va començar la política de reciclatge que s'ha dut a terme fins ara. Llavors van establir el sistema de contenidors pel cartró, el vidre, el plàstic i els recipintents. Va considerar aquest sistema de recollida de residus superat i va comptabilitzar que només han aconseguit reciclar un 43% de residus per persona. Va explicar que s'ha de reciclar almenys un 60% per persona i que per fer-ho govern, administracions, locals i ciutadans hauran de col·laborar.