L'Ajuntament de la Vall de Bianya, en el decurs del 2017, invertirà 500.000 € al carrer Esperança, a la Canya. Segons ha explicat Santi Reixach (alcalde de la Vall de Bianya per CiU), es tracta d'un carrer que parteix del parc infantil del costat de la llar d'infants i acaba per sobre de l'antiga filatura la Fluinsa.

Reixach va explicar que el carrer marca els límits entre els termes de Sant Joan les Fonts i de la Vall de Bianya al nucli de la Canya. Va explicar que es tracta d'un carrer molt llarg que es va urbanitzar fa uns 50 anys. Llavors van posar-hi conduccions de clavegueram que amb el temps s'han gastat.

"Ens hem adonat que no s'hi poden fer més reparacions i s'han de canviar", va explicar Santi Reixach. Segons ell, la part del clavegueram castigada per l'erosió del temps correspon a la Vall de Bianya, per això -segons ell- Sant Joan les Fonts contribuirà en el finançament dels acabats, però no en l'obra principal. La previsió és fer les voreres noves. Reixach ha explicat que aprofitaran per posar tots els serveis nous. Va enumerar: conduccions per les aigües fosques i les aigües de pluja separades, soterrar els fils elèctrics i de telèfon, fer-hi passar la fibra òptica i les conduccions d'aigua potable. A més de les conduccions subterrànies, segons Reixach, aprofitaran per canviar les lluminàries de la superfície. És a dir, la intervenció serà una reurbanització del carrer.

Reixach va definir la intervenció d'obligació. També va valorar la importància de la inversió. Això no obstant,durant temps, disposaran d'una urbanització adequada a l'època i amb una considerable reducció d'avaries.

Va indicar que l'Ajuntament de la Vall de Bianya també preveu dur a terme un projecte d'enllumenat a l'Hostal Nou.