A la capital de la província, Girona, l'ajuntament ahir va estar tancat al públic malgrat que la CUP havia demanat que es considerés festiu. L'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas (CDC), es va defensar assegurant que es va deixar la decisió dels dies festius anuals en mans dels sindicats i que, en tot moment, es va voler que el personal municipal se sentís "còmode" i mai forçat a treballar el 12-O.

Tot i això, els regidors de la CUP de Girona van poder accedir a l'edifici consistorial per treballar encara que els serveis municipals no atenguessin la ciutadania. Pel que fa a l'equip de govern de la ciutat, Madrenas també va treballar ahir amb una "agenda política molt intensa" i va mantenir reunions fins al migdia. "Estem al peu del canó com qualsevol altre dia normal", va dir en una atenció als mitjans.

Enviada la bandera per carta

Una altra de les reaccions que va deixar la jornada d'ahir als ajuntaments gironins es va produir a Viladamat. L'alcalde, Robert Sabater (CUP), va decidir enviar a la delegada del Govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, una carta que incorpora, dins el sobre, la bandera espanyola que tenia el municipi, ja que diu que no la fa servir. "Essent coneixedors del respecte que vostè té a la democràcia [...], ningú millor que vostè per a la seva custodia", exposa la missiva dirigida a Llanos de Luna.