Les últimes pluges deixen 84 litres a Portbou i a Sant Pere, 31 en mitja hora

Protecció Civil manté l'alerta per fort onatge a la Costa Brava

14.10.2016 | 12:35
Les últimes pluges deixen 84 litres a Portbou i a Sant Pere, 31 en mitja hora

Les últimes pluges a la demarcació de Girona han deixat fins a 84 litres per metre quadrat a Portbou i a punts de l'Empordà s'han superat el llindar d'intensitat, és a dir, que s'han superat els 20 litres en mitja hora. Entre les poblacoins que que han viscut aquest fenomen hi ha Sant Pere Pescador on van caure 31 litres; Torroella de Montgrí amb 24 i Portbou, amb 24,5. 

Tot i això, no s'han produït incidències greus a causa de les pluges. A la demarcació de Girona, els Bombers han hagut de fer una vintena de serveis. Entre ells, destaquen la desena d'actuacions a una sola població, Torroella de Montgrí. Totes elles centrades sobertot en inundacions i filtracions d'aigua.

A banda, segons informa la Guàrdia Urbana de Figueres, durant la passada nit ha caigut un mur d'uns quatre metres al mig de la calçada de la ronda Carril. Per això,  s'ha hagut de  tancar al trànsit un tram del carrer Pi i Maragall a l'alçada del numero 56 per un esvoranc de mig metre a la calçada.

En tot l´episodi el telèfon 112 ha atès un nombre elevat de 1.267 trucades vinculades a les pluges, la gran majoria amb origen al Maresme (845) i al Barcelonès (183). Les trucades han estat majoritàriament per inundacions, filtracions, rescats de vehicles (urbà), clavegueram, incidències trànsit.  La majoria d´avisos, que es van concentrar fins a la mitjanit, van ser a les comarques de Girona, especialment a l´Alt i al Baix Empordà, segons informa Protecció Civil. 

A causa de les precipitacions i l'alt aparell elèctric, va haver-hi problemes en el subministrament elèctric. Hi va haver unes 3.000 persones que van quedar-se sense llum. A Vidreres hi va haver 1.951 abonats afectats i a Llagostera, 1.021. Les incidències ja han quedat resoltes.

Protecció Civil ha desactivat aquest divendres al migdia la fase d'alerta del pla Inuncat un cop finalitzat l'episodi de pluges més intenses i resoltes també les incidències principals. El pla ha quedat en fase de prealerta per les previsions de pluges que poden ser fortes aquesta tarda i vespre al nord-est del país i que podran superar els vint litres en només mitja hora de forma local i generar algunes incidències, sobretot al litoral de l'Empordà i de la Selva. Protecció Civil recomana extremar les precaucions en aquestes zones durant les tempestes.

Fort temporal marítim 
També es manté per avui la prealerta del pla PROCICAT pel fort onatge al litoral de la meitat nord. I per això, Protecció Civil recorda que cal extremar les precaucions i evitar apropar-se al front litoral mentre duri el fort onatge. La llevantada ahir ja es va poder palpar en molts punts del litoral però per ara no s'han registrat incidències greus en punts del litoral gironí.

Com es pot veure a Cadaqués, a la badia es podia veure com les barques ja anaven amunt i avall pel fort temporal. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Informació i recursos per cobrir tota la formació acadèmica

Informació i recursos per cobrir tota la formació acadèmica

La plataforma "Volem signar i escoltar" defensa el dret a utilitzar la llengua de signes

«Les persones sordes són invisibles i estaria molt bé fer Dret per poder reivindicar tots els seus drets»

«Les persones sordes són invisibles i estaria molt bé fer Dret per poder reivindicar tots els seus drets»

Té 19 anys i és de Salt, on ara estudia FP a l'institut Vallvera. La Primària i la Secundària...

López de Lerma passa comptes

López de Lerma passa comptes

El polític gironí Josep López de Lerma acaba de publicar el llibre "Cuando pintábamos algo en...

Divertir-se amb les activitats que feien els pares i els avis

Divertir-se amb les activitats que feien els pares i els avis

Al novembre començarà un cicle d'exposicions de fotografies antigues de l'Arxiu de la Garrotxa...

La Fundació SER.GI dóna veu a les persones refugiades

La Fundació SER.GI dóna veu a les persones refugiades

És a segona activitat del cicle «Siner[GI]es

Enllaços recomanats: Premis cinema