Els caçadors volen que es tanquin els camps per lluitar contra el senglar

El president de la Federació de Caça de Girona suggereix que la mesura deixarà sense aliment aquests mamífers ungulats

06.11.2016 | 09:58
Uns nous «veïns» s´instal·len al barri de Pedret de Girona

Els caçadors reclamen que els agricultors tanquin els camps perquè els senglars es quedin sense aliment. Així ho va proposar ahir el president de la Federació de Caça de Girona, Narcís Sánchez. Segons va informar Catalunya Ràdio, el cap dels caçadors considera que només amb batudes recreatives dels caps de setmana no s'acabarà amb la plaga d'aquests mamífers ungulats.

A falta d'un suport econòmic (tret de casos puntuals) per part del Departament d'Agricultura i després que aquest organisme descartés crear de moment una unitat especialitzada d'Agents Rurals, Sánchez considera que l'única solució per acabar amb la plaga és deixar-los sense menjar mitjançant tanques als conreus.

Ara bé, afegeix que el tancament dels camps ha de ser selectiu: «No podem anar tancant camp per camp, això és evident. Però sí tancar per zones. S'hauran de posar d'acord els grups d'agricultors i potser fer camps en zones on els senglars no fan mal perquè els animals no s'hagin de desplaçar, ja que aquests desplaçaments són els que provoquen accidents», va recalcar. Sánchez va admetre que aquesta proposta és molt costosa, i que l'administració pública hauria de contribuir-hi econòmicament.

Fins ara ni els caçadors ni la resta d'afectats per la problemàtica dels senglars encara no han trobat una solució efectiva a la plaga. Els caçadors consideren que carreguen amb el pes central d'acabar amb la superpoblació, però recorden que no tenen suficients recursos econòmics ni humans per fer front a la problemàtica.

Els pagesos, per la seva banda, asseguren que el tancat dels terrenys és una inversió massa costosa d'assumir i opinen que els encarregats de resoldre el problema haurien de ser els caçadors i l'administració. I aquesta última està intentant buscar alternatives que no suposin un gran cost econòmic, com ara la tramitació d'una llei per regular la carn dels senglars que es cacen. Però de moment, cap de les propostes (batudes nocturnes, passos de fauna, etc.) ha suposat una millora real.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema