Tornar a casa, això és el que volien fer tres ciutadans romanesos aquest dimecres a la tarda quan es dirigien cap a Dublín en avió. Finalment no va poder ser així perquè quan varen passar pel control policial de documentació de l'aeroport de Girona per anar a agafar el seu vol van ser detinguts. Es va tractar d'una detenció tècnica, asseguren fonts de la Policia Nacional perquè d'entrada no es va poder verificar l'autenticitat dels documents d'identitat que portaven.

La qüestió és que en Daniel, juntament amb els dos altres companys, havien d'agafar un vol a les cinc menys deu de la tarda i fruit de la detenció tècnica assegura, no van poder anar cap a Dublín, com ho tenien previst. Denuncia que «la policia ens va tenir moltes hores detinguts i sense poder-nos comunicar amb ningú». Per la seva banda fonts del cos policial, destaquen que van necessitar de l'especialista en documentació per veure si els que portaven eren correctes. El motiu, destaquen, és que les cartes d'identitat amb les quals viatjaven es trobaven molt deteriorades i en mal estat, fet pel qual no es podien llegir correctament, ni tampoc es podia verificar si es tractava de documents autèntics o falsos.

Documentació correcta

Daniel assegura que «van tardar moltes hores» fins que no els van deixar en llibertat i que això va repercutir en què «ens vam quedar sense vol i en conseqüència sense poder anar a casa». Els agents de la Policia Nacional de l'aeroport de Girona un cop va haver fet una exhaustiva anàlisi de la documentació van autoritzar a deixar-los en llibertat, vist que els documents no estaven manipulats.

Fonts de la policia van assegurar ahir que en aquests casos cal fer una anàlisi molt precisa perquè si quan haguessin arribat a Dublín la policia d'allà hauria considerat que la documentació que els tres ciutadans romanesos era incorrecta, després els haurien retornat cap a Espanya, en considerar que els policies no haurien fet un bon control dels documents.

Daniel va relatar que ahir encara romanien a l'aeroport per tal de trobar una solució i van assegurar que s'havien posat en contacte amb «Ryanair per solucionar-ho però ens envien a internet i ningú ens ho soluciona» i va afegir que no descartava denunciar els fets «per recuperar els diners». Es va lamentar que el cost del bitllet era ahir «descomunal quan ja havia pagat 250 euros per persona».

Des de la Policia Nacional asseguren que el que van viure els tres ciutadans romanesos és una detenció de caire preventiu i està prevista dins la Llei de Seguretat Ciutadana perquè del que es tracta és de prevenir delictes. Finalment recorden que aquest tipus de detenció no suposa cap tipus de càrrec per cap delicte.