L'executiva del PSC va aprovar ahir la creació d'una comissió permanent formada per 14 membres, entre ells els principals dirigents del partit, que serà el «nucli de direcció» socialista per portar a terme la «gestió quotidiana de la vida del partit» i la coordinació de les diferents àrees. Aquest nucli dur però, no inclourà cap representant de les comarques gironines.

A part del primer secretari Miquel Iceta aquest nucli dur estarà format per Àngel Ros (president del PSC), i els secretaris Núria Parlon (Política Municipal), Salvador Illa (Organització), Eva Granados (Política institucional, econòmica i social), Lluïsa Moret (Igualtat), Núria Marín (adjunta a Primera Secretaria), Javi López (Impuls europeu), Meritxell Batet (Impuls federal), Alícia Romero (Formació), Assumpta Escarp (Acció Electoral), Antonio Balmón (Acció Política), Raquel Sánchez (Política de dones) i Enric Casas (Comunicació).

La quota gironina de la nova executiva es limitarà així a tres representants de la demarcació. Dos escollits per votació (l'alcalde de Palafrugell i primer secretari del PSC a Girona, Juli Fernández, i el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Figueres, Pere Casellas) i un que ocuparà un càrrec de nova creació destinat a potenciar la presència territorial, que recaurà per la primera tinent d'alcalde i regidora de Seguretat i Drets Socials de l'Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque. Juli Fernández formarà part de la cartera de Salvador Illa com a adjunt d'Organització. El cap dels socialistes gironins va assegurar ahir que aquesta vegada la demarcació guanya «pes polític», sobretot pel que fa al seu nomenament.

«Accions variades»

«La meva tasca inclou accions molt variades, com ara la coordinació dels territoris, el disseny dels documents, arribar a la militància, temes de finances, etc.».

En relació a les funcions de Paneque, la primera tinent d'alcalde de Girona va explicar que al ser una figura nova, està «a l'espera de saber quines seran les nostres atribucions concretes».

Tanmateix, Paneque considera que la inclusió dels representats de Tarragona, Lleida i Girona a l'executiva serviran perquè hi hagi més coordinació territorial, i perquè es posin d'acord les diferents veus de les demarcacions «en temes com el del cabal del Ter, per exemple».

La decisió de formar aquesta comissió permanent va ser una de les primers mesures que va prendre la nova executiva del PSC, que es va reunir per primer cop aquest dilluns a la seu del carrer Nicaragua. Està per decidir encara el règim de reunions d'aquest òrgan. Iceta va explicar que aquesta comissió «ha d'assegurar la gestió quotidiana de la vida del partit», que ha dit que «no es pot fer amb reunions de cinquanta persones cada setmana».

Relació PSC-PSOE

Un dels temes que també va abordar la nova executiva és la relació entre el PSC?i el PSOE. El líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta, i el president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, es van citar ahir per a una reunió a Ferraz a principi de la setmana que ve per abordar i recompondre la «danyada» relació entre els dos partits, en la qual els socialistes catalans demanen un «tracte específic».

Iceta, va afirmar que no li sorprenen els resultats de que indiquen l'últim baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), que apunten que les diferents marques de Podem a l'Estat i IU obtindrien el 21,8% dels vots en unes eleccions espanyoles i superarien el PSOE, que es quedaria amb el 17%.

«M'hauria sorprès si hagués passat al revés, si hagués millorat les expectatives en la intenció de vot», va dir Iceta en roda de premsa.