Destinen 2,7 milions de la taxa turística a nou projectes gironins

Els ajuts serviran per crear o rehabilitar espais, recuperar itineraris o donar suport a iniciatives impulsades per ajuntaments - Una subvenció serà per a la reconversió turística de Lloret de Mar i una altra a la urbanització de l'avinguda Riells de l'Escala

22.11.2016 | 11:14
Lloret de Mar destinarà els diners de la taxa turística a millorar alguns àmbits com l´accessibilitat i el paisatge urbà del municipi.

La Generalitat ha concedit 2,7 milions d'euros en subvencions a ajuntaments i consells comarcals de la demarcació de Girona amb l'objectiu de donar suport al desenvolupament de diferents plans de foment territorial del turisme per millorar la competitivitat com a destinacions. Els diners provenen de la recaptació de l'impost sobre les estades en establiments turístics, conegut com la taxa turística. Els ajuts es destinaran a nou projectes de poblacions gironines, com Lloret de Mar, l'Escala, Palamós o Puigcerdà. En la convocatòria d'aquest any, el Govern català subvenciona fins a un 50% dels projectes presentats, amb un màxim de 400.000 euros.

Aquestes subvencions serveixen per rehabilitar i millorar infraestructures turístiques; recuperar o crear itineraris; renovar la senyalització turística existent o crear-ne de nova; adequar i millorar espais, a part de crear productes turístics innovadors que generin un model turístic competitiu, sostenible i de qualitat, entre altres. La majoria dels ajuts atorgats enguany són per a projectes de la demarcació de Girona que tenen un ajuntament al capdavant, però també n'hi ha que estan liderats per dos consells comarcals.

En el cas dels ajuntaments, s'ha seleccionat la iniciativa impulsada per Lloret de Mar que es destinarà a la reconversió turística del municipi. El consistori rebrà una subvenció de 400.000 euros per a un projecte que incideix en la millora d'alguns àmbits del municipi, com l'accessibilitat, el paisatge urbà, nous equipaments culturals vinculats al Moll, els equipaments de platges, aplicacions per a noves tecnologies i accions culturals. Un altre ajut serà per a l'Ajuntament de l'Escala, amb la proposta d'urbanització de l'avinguda Riells i l'enllaç del Noi Esquerrà amb la Clota Petita.

La Generalitat també dedicarà diners de la taxa turística a Blanes, que impulsa una memòria d'actuacions d'interès turístic que fa referència al Camí de Ronda a la Costa i al Castell de Sant Joan. Així mateix, Palamós rebrà una subvenció per a un projecte d'integració paisatgística i d'ordenació de l'ús públic del paratge natural del castell, sota el nom «La porta més brava del nou itinerari turístic pel litoral de Palamós». Altres ajuntaments gironins que el Govern català ha escollit per a aquests ajuts són Amer, amb una iniciativa que s'anomena «Amer, centre actiu de la via verda», així com Puigcerdà, amb una proposta de millora de la mobilitat, de l'accessibilitat i de la posada en valor dels equipaments i dels espais turístics.

Pel que fa als consells comarcals seleccionats, un dels beneficiats serà el del Ripollès, amb la subvenció per promoure el turisme de natura sota el nom «L'experiència dels Pirineus més autèntics». També rebrà aquests diners el del Pla de l'Estany, amb un projecte de desenvolupament turístic, així com el Consorci de les Vies Verdes, amb un projecte per millorar aquestes rutes com a infraestructures turístiques inclusives.

6,1 milions

Des de l'any 2014 –quan es van posar en marxa els plans de foment territorial del turisme– i fins al 2016, la Direcció General de Turisme ha subvencionat a la demarcació de Girona 19 projectes, amb un import total de 6,1 milions d'euros. Segons la Generalitat, aquests diners han contribuït a portar a terme els diferents projectes, per valor de més de 14,9 milions.

La línia d'ajuts –fruit de la taxa turística– va en sintonia amb el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya, que aposta «per un model turístic competitiu, sostenible i de qualitat a partir de l'equilibri territorial, la diversificació de l'oferta, l'orientació a la demanda, la desestacionalització i la innovació de producte, per fer del turisme una activitat generadora de riquesa i d'ocupació al servei de la ciutadania».

Al conjunt de Catalunya, el Govern ha concedit –en la convocatòria d'enguany– 6,5 milions d'euros de la taxa turística en subvencions a diferents actuacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Efrén Garcia i Cristina Díaz, ahir, a l'Hospici d'Olot.
L'arquitectura que prioritza les persones explicada al «workshop» de RCR

L'arquitectura que prioritza les persones explicada al «workshop» de RCR

Els arquitectes Efrén Garcia Grinda i Cristina Díaz Moreno varen exposar la rehabilitació de...

«Atropellava tot el que podia»

«Atropellava tot el que podia»

Els testimonis asseguren que el conductor de la furgoneta anava fent esses pel carril central de...

Barcelona entra en la nova normalitat

Barcelona entra en la nova normalitat

«No és un atemptat contra Espanya, de cap manera contra Catalunya, el terrorisme islàmic colpeja...

Trump insinua que s´hauria de matar el detingut

Trump insinua que s´hauria de matar el detingut

«Estudieu el que el general nord-americà Pershing feia als terroristes quan els capturava. No va...

Les trucades de Girona al 112 creixen un 11,4% respecte a la primera meitat de 2016

Les trucades de Girona al 112 creixen un 11,4% respecte a la primera meitat de 2016

El telèfon d'emergències ha rebut 60.566 avisos des de les comarques gironines entre gener i juny,...

Els treballadors d´ambulàncies ajornen la vaga en senyal de dol

Els treballadors d´ambulàncies ajornen la vaga en senyal de dol

Els vaguistes han anunciat que prenen aquesta decisió en mostra de respecte cap a les víctimes i...

Enllaços recomanats: Premis cinema