L'Ajuntament d'Olot va aprovar en el seu darrer ple un pla estratègic d'inversions. Segons va explicar la regidora d'Economia, Núria Fité (PDECat), és un document que defineix les tipologies de les subvencions, especifica l'objectiu dels destinataris i la dotació econòmica.

Va precisar dos motius per l'aprovació: la normativa relacionada amb la Llei de Transparència i el compromís amb el teixit social. Va concretar que el suport de l'Ajuntament al teixit associatiu olotí és de 990.000 euros, un 3,2% del pressupost del 2017. L'acord va tirar endavant amb els vots de a favor de PDCat i OeC i els vot en contra d'ERC i la CUP.

Josep Quintana (ERC) va argumentar que al seu grup els hauria agradat participar més en el redactat del pla. Va dir: «Hi surt la paraula estratègic, però ja ens el donen fet». Així, doncs, els republicans van votar en contra.

Ajunts nominatius

La regidora de la CUP, Mireia Tresserras, va indicar que si bé el pla té voluntat de transparència, manté algunes mancances. Va indicar que hi ha subvencions nominatives per valor de 460.000 euros. Va demanar: «Per què són nominatives i van a unes entitats i no a unes altres?».

Xavier Garcia (regidor d'Olot en Comú) va indicar que el pla facilita la feina dels regidors i fomenta la transparència. L'edil va posar d'exemple que al pressupost les subvencions vénen fraccionades i no s'entenen tan bé com en el pla.