Mossèn Joan Amich i mossèn Josep Gispert seran nous canonges de la Catedral de Girona. El bisbe, Francesc Pardo, en va signar ahir els nomenaments després d'haver-ne informat en la reunió ordinària del Capítol de la Catedral celebrada dissabte.

Nascut l'any 1960 i ordenat el 1988, Amich és el rector de la parròquia de Santa Maria de la Bisbal des de l'any 2010. El març de l'any passat, a més, va ser nomenat nou vicari episcopal, i el bisbe li va encomenar la coordinació dels temes de formació, inclòs l'Institut Superior de Ciències Religioses. També s'encarrega de les delegacions episcopals de Catecumenat i Catequesi, i de la formació acadèmica dels qui es preparen per al diaconat, els ministeris laïcals i altres serveis eclesials de les parròquies.

Per la seva banda, Gispert, nascut el 1945 i ordenat el 1971, és el rector de Santa Maria i Sant Nicolau de Calella des de l'any 2015. Gispert també ha exercit les seves tasques pastorals a Roses, Tordera i Palafolls, entre altres localitats.

La resta de canonges són Pere Irla, Salvador Coll, Esteve Andreu (emèrit), Joan Garangou, Àngel Sunyer, Lluís Suñer, Joaquim Giol, Joan Planellas, Jordi Font i Esteve Suerda. També formen part del capítol Jaume Julià (president), Frederic Pujol (organista i mestre de capella), Joan Baburés (arxipreste i mestre de cerimònies), Joan Solà (penitencier adjunt), Joan Naspleda (lectoral, arxvier i secretari), Pere Bellvert (doctoral) i Josep Ramírez (penitencier), així com el bisbe i el bisbe emèrit, Carles Soler.