El rector de la UdG, Sergi Bonet, la presidenta de Càritas Diocesana de Girona, Dolors Puigdevall, el sommelier Josep Roca, el bisbe, Francesc Pardo, el director de Temporada Alta, Salvador Sunyer, o l'actriu Cristina Cervià van ser algunes de les persones que dissabte van firmar a favor dels drets dels refugiats en l'acte central de la campanya Casa Nostra, Casa Vostra a Girona. En un matí, es van superar les 500 firmes.

La recollida de firmes -també a Cassà, Banyoles, Sant Julià de Ramis, Portbou i Lloret- va ser la primera d'una sèrie d'accions que s'allargaran les properes setmanes dintre de Casa Nostra, Casa Vostra. Aquest dissabte 11 de febrer es farà un concert al Palau Sant Jordi de Barcelona i el diumenge 18, una manifestació, també a la capital catalana.

A Girona, dissabte passat es va retre un homenatge a les 15 persones que el febrer de 2014 van morir intentant creuar, nedant, la frontera entre Marroc i Espanya, a la platja del Tarajal a Ceuta. A la crida d'aquest acte i a la recollida de firmes van respondre el president de la Coordinadora d'ONGs Solidàries, la presidenta de l'associació Amics de la Unesco, el president de l'associació Nova Ciutadania a Catalunya, l'equip de teatre La Planeta, el músic de Sopa de Cabra Josep Thió, escriptors com Rafael Nadal o Josep Fonalleres, representants del Col·legi d'Advocats i dels sindicats Ustec·STEs-IAC, CCOO, CATAC i UGT, entre d'altres.