Sortir el carrer i tenir la sensació que és primavera. Així és com s'ha viscut el mes de febrer a Girona, on trobar lloc a les terrasses dels bars en ple migdia ha estat feina complicada. I és que la ciutat ha registrat el febrer més càlid des del 1911, quan es va posar en funcionament el sistema de recollida de dades meteorològiques a la ciutat.

L'observatori gironí, situat al carrer Séquia, va registrar el mes passat una mitjana de 12,3ºC, superant els 11,7ºC del febrer de 1937 i els 11,2º del febrer de 1990 (tot i que en aquella època l'observatori estava situat al Bell-lloc), segons indica el meteoròleg Gerard Taulé.

La mitjana del segle XX va ser de 8,2ºC al febrer a Girona, amb 14,2ºC de mitjana de màximes i 2,2ºC de mínimes. Aquest mes de febrer, en canvi, a la ciutat s'ha registrat una mitjana de màximes de 17,4ºC i de mínimes un 7,2ºC. Tot i això, la temperatura màxima absoluta, 22ºC a Girona, ha quedat lluny del rècord, que van ser els 26,5ºC del febrer del 2007.

Aquestes sensacions meteorològiques també s'han viscut en altres localitats properes a Girona. A Salt, on es registren dades meteorològiques des del 2000, la temperatura mitjana el passat mes de febrer va ser d'11,9ºC, superant en 1,2ºC el febrer més càlid registrat fins ara, que va ser el del 2007, amb 10,7ºC.

A Sarrià de Ter, la temperatura mitjana va ser d'11,5ºC, també la xifra més alta d'ençà que el 1992 es va posar en marxa un observatori a la localitat.

Pel que fa a les precipitacions, al municipi de Salt se'n van registrar 54,8 mm, només 7 mm més que la mitjana. «Un mes força normal», destaca Taulé.

Les fortes glaçades, típiques a l'hivern, tampoc s'han deixat veure aquest febrer. «No ha glaçat cap dia a Girona-Séquia, on s'ha registrat una mínima de 0,2ºC», exposa Taulé, apuntant que només un dia, el 9 de febrer, a Salt es va arribar als 0ºC i a Sarrià de Ter, als -0,6ºC. «No hi ha hagut cap entrada d'aire fred i han predominat els vents de migjorn, xaloc i llevant, que són càlids», conclou.