Pardo avisa que el Bisbat de Girona «no té més capellans»

El bisbe fa una crida als joves perquè es facin mossens i alerta que alguns preveres han d'assumir 12 parròquies

17.03.2017 | 09:36

El bisbe de Girona fa una crida als joves perquè es facin mossens. Al full parroquial del 19 de març, Francesc Pardo exposa que la falta de vocacions han posat la diòcesi en una situació límit perquè alguns preveres han d'assumir fins a dotze comunitats parroquials per no deixar població sense litúrgia. «No tinc més capellans», es veu obligat a respondre el bisbe cada vegada que el visita alguna comissió d'alguna parròquia per demanar-li un mossèn que pugui dedicar-los més temps.

Fent un símil amb el món del futbol, el bisbe ressalta que a la diòcesi «juga tothom, fins als més grans i lesionats». «I no tinc banqueta de reserva», es lamenta. Per això, envia un missatge als joves que estan decidint el futur i demana que tinguin en compte la possibilitat de dedicar la vida a Déu. «Per què no, capellà», pregunta.

«Desitjaria que molts nois escoltessin i confiessin en aquesta expressió de vida», comença la carta que el bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha escrit per al pròxim full parroquial. El bisbe detalla que sovint rep visites de comissions de parròquies que li demanen un mossèn que els pugui dedicar més temps. Una petició que es veu obligat a desestimar, senzillament, perquè la diòcesi «no té més capellans».

El bisbe insta els joves a imaginar el futur de les comunitats parroquials. «D'aquí a uns quants anys, sense capellans, podran continuar vives? Les futures generacions tindran la sort de trobar-se amb parròquies que els puguin oferir Jesucrist i el seus dons, i que es preocupin de totes les dimensions de la seva vida?», es pregunta Francesc Pardo. El bisbe opina que, sense mossens, «no només s'afebleix i s'empobreix l' Església, sinó que es produeix un buit notable en la vida social, cultural, de fraternitat dels pobles, viles i ciutats». Per això, anima els joves a escoltar la proposta de Jesús quan detalla que necessita els capellans per estendre la seva paraula i perquè l'Evangeli «pugui ser escoltat arreu». «Nois, en el moment de plantejar-vos la vostra vida és important pensar que de vida només en tenim una, duri el que duri, i que val la pena viure-la amb tot el sentit, amb el desig de ser feliços i de fer feliços els altres. Penseu en vosaltres, en les persones i en tot allò que els podeu oferir», insta el bisbe, que afegeix que cal apostar «per quelcom que valgui la pena». «I per què no, capellà», interpel·la.

Francesc Pardo ressalta la feina que fan els mossens i posa com a exemple els comentaris d'agraïment que fan els fidels quan mor un capellà que ha servit a la seva parròquia «amb amor, generositat, esperit de servei, acollint i ajudant tothom, preocupant-se dels qui sofreixen per les ferides de la vida: des de les celebracions dels sagraments, actes de pietat, catequesi, grups parroquials, servei al lleure dels infants, impulsant Càritas per als més desfavorits, fins a estimular i afavorir la cultura i les tradicions del poble».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Imatge d'una trobada d'aficionats a la motocicletes Vespes antigues.
El club Motor Antic d'Olot homenatjarà la Vespa

El club Motor Antic d'Olot homenatjarà la Vespa

?L'invent de la motocicleta Vespa compleix 71 anys ?Cada vegada hi ha més persones aficionades de...

Vuit propostes per gaudir del cap de setmana a Girona

Vuit propostes per gaudir del cap de setmana a Girona

Fires, festes mostres florals, música i teatre formen part de les nostra selecció

Uns 90.000 britànics volaran a Girona amb Jet2 aquest estiu

Uns 90.000 britànics volaran a Girona amb Jet2 aquest estiu

La línia aèria operarà 21 vols setmanals i posarà a la venda 178.000 seients

La farmàcia del Trueta va dispensar 1,14 milions de medicaments el 2016

La farmàcia del Trueta va dispensar 1,14 milions de medicaments el 2016

El servei de l'hospital de Girona, que ha estat reconegut amb la certificació de qualitat ISO...

L´alta velocitat Barcelona-Girona registra el 2016 tants viatgers com la Barcelona-Tarragona en 9 anys

L´alta velocitat Barcelona-Girona registra el 2016 tants viatgers com la Barcelona-Tarragona en 9 anys

El nombre d'usuaris entre Sants i Lleida és quatre vegades superior a la línia entre la capital...

El primer premi de la Grossa deixa 300.000 euros a Girona

El primer premi de la Grossa deixa 300.000 euros a Girona

El quiosc del mercat de la plaça del Lleói l´estanc de Pericot venen tres bitllets premiats i la...

Enllaços recomanats: Premis cinema