Pardo avisa que el Bisbat de Girona «no té més capellans»

El bisbe fa una crida als joves perquè es facin mossens i alerta que alguns preveres han d'assumir 12 parròquies

17.03.2017 | 09:36

El bisbe de Girona fa una crida als joves perquè es facin mossens. Al full parroquial del 19 de març, Francesc Pardo exposa que la falta de vocacions han posat la diòcesi en una situació límit perquè alguns preveres han d'assumir fins a dotze comunitats parroquials per no deixar població sense litúrgia. «No tinc més capellans», es veu obligat a respondre el bisbe cada vegada que el visita alguna comissió d'alguna parròquia per demanar-li un mossèn que pugui dedicar-los més temps.

Fent un símil amb el món del futbol, el bisbe ressalta que a la diòcesi «juga tothom, fins als més grans i lesionats». «I no tinc banqueta de reserva», es lamenta. Per això, envia un missatge als joves que estan decidint el futur i demana que tinguin en compte la possibilitat de dedicar la vida a Déu. «Per què no, capellà», pregunta.

«Desitjaria que molts nois escoltessin i confiessin en aquesta expressió de vida», comença la carta que el bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha escrit per al pròxim full parroquial. El bisbe detalla que sovint rep visites de comissions de parròquies que li demanen un mossèn que els pugui dedicar més temps. Una petició que es veu obligat a desestimar, senzillament, perquè la diòcesi «no té més capellans».

El bisbe insta els joves a imaginar el futur de les comunitats parroquials. «D'aquí a uns quants anys, sense capellans, podran continuar vives? Les futures generacions tindran la sort de trobar-se amb parròquies que els puguin oferir Jesucrist i el seus dons, i que es preocupin de totes les dimensions de la seva vida?», es pregunta Francesc Pardo. El bisbe opina que, sense mossens, «no només s'afebleix i s'empobreix l' Església, sinó que es produeix un buit notable en la vida social, cultural, de fraternitat dels pobles, viles i ciutats». Per això, anima els joves a escoltar la proposta de Jesús quan detalla que necessita els capellans per estendre la seva paraula i perquè l'Evangeli «pugui ser escoltat arreu». «Nois, en el moment de plantejar-vos la vostra vida és important pensar que de vida només en tenim una, duri el que duri, i que val la pena viure-la amb tot el sentit, amb el desig de ser feliços i de fer feliços els altres. Penseu en vosaltres, en les persones i en tot allò que els podeu oferir», insta el bisbe, que afegeix que cal apostar «per quelcom que valgui la pena». «I per què no, capellà», interpel·la.

Francesc Pardo ressalta la feina que fan els mossens i posa com a exemple els comentaris d'agraïment que fan els fidels quan mor un capellà que ha servit a la seva parròquia «amb amor, generositat, esperit de servei, acollint i ajudant tothom, preocupant-se dels qui sofreixen per les ferides de la vida: des de les celebracions dels sagraments, actes de pietat, catequesi, grups parroquials, servei al lleure dels infants, impulsant Càritas per als més desfavorits, fins a estimular i afavorir la cultura i les tradicions del poble».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Un pacient durant una exploració oftalmològica.
Santa Caterina estrenarà una unitat per tractar les uveïtis

Santa Caterina estrenarà una unitat per tractar les uveïtis

Oftalmòlegs i reumatòlegs de Salt abordaran conjuntament aquesta inflamació d'una capa de l'ull,...

El nombre de morts per accident de trànsit torna a créixer a Girona

El nombre de morts per accident de trànsit torna a créixer a Girona

En els 10 sinistres viaris registrats de gener a març d'enguany han perdut la vida 12 persones,...

Incendiats dos vehicles estacionats al carrer a Sant Feliu de Pallerols

Incendiats dos vehicles estacionats al carrer a Sant Feliu de Pallerols

Unes fortes explosions, provocades per les flames, van despertar els veïns del carrer Sant...

Uns brètols trenquen els retrovisors de 50 cotxes a Olot

Uns brètols trenquen els retrovisors de 50 cotxes a Olot

Els vehicles es trobaven estacionats en un carrer proper a l'escola Pla de Dalt, a Olot

Estrenen el documental de Dentistes de Girona pel Sàhara

Estrenen el documental de Dentistes de Girona pel Sàhara

L'entitat solidària Dentistes de Girona pel Sàhara presentarà dissabte el...

Demanen informació de les dietes i les targetes del govern de Besalú

Demanen informació de les dietes i les targetes del govern de Besalú

Des de la plataforma per a la transparència del municipi tenen indicis d'un presumpte mal ús...

Enllaços recomanats: Premis cinema