No se sap ben bé si servirà per a alguna cosa o no, però que no sigui dit que no s'ha intentat. El departament de Territori ha obert un expedient a la companyia Renfe per les nombroses incidències detectades els darrers mesos a la línia R-11 entre Barcelona i Portbou.

Han estat les moltes queixes dels usuaris del servei, les que han obligat als responsables de la conselleria de la Generalitat a obrir un expedient a la companyia ferroviària, que ara haurà de donar explicacions a l'administració.

Des del mes de gener passat es produeixen retards en els horaris establerts, que en moltes ocasions superen els 15 minuts. Una altra de les denúncies recurrents els darrers temps és el canvi de combois sense previ avís, substituint alguns dels trens per altres de més antics.

Renfe també ha decidit canviar la composició de diversos trens del servei conegut com Mitja Distància. Aquests, que només s'aturen a les estacions amb més concurrència, habitualment són dobles (sis vagons) i des de fa un temps, n'hi ha que són simples (tres vagons).

Informació «deficient»

Per si totes aquestes incidències fossin poca cosa, la informació que donen els treballadors de la companyia, sovint, tampoc és de la satisfacció dels usuaris de la línia. Tant és així que fons del departament han qualificat de «deficient» el nivell d'informació que es dona.

És una incògnita saber si la Renfe canviarà algunes d'aquestes pràctiques denunciades, però almenys haurà de donar explicacions.