Aquesta setmana han començat les obres per ampliar les Urgències de l'hospital Josep Trueta de Girona, que estan enllestides l'any 2019 amb una superfície que doblarà l'espai actual. Els treballs, que es preveu que s'allarguin durant 25 mesos, van a càrrec de l'empresa CRC Obras y Servicios SL, i s'han adjudicat per un import de 3,622 milions d'euros (IVA inclòs) pel que fa a l'obra, sense incloure l'equipament. Inicialment els operaris havien de començar a treballar a finals de l'any passat, però els treballs s'han endarrerit uns mesos, bàsicament per qüestions administratives.

Amb l'objectiu de compatibilitzar les reformes amb l'activitat assistencial del servei, que atén uns 200 pacients diaris, les obres s'han organitzat per fases.

La primera fase durarà uns vuit mesos i consistirà en l'adequació dels espais alliberats gràcies al polèmic trasllat del Laboratori Clínic Territorial de l'ICS al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt, a tocar de l'hospital Santa Caterina. A més, també ha estat necessari traslladar a una altra ubicació, dins el mateix Trueta, el Laboratori d'Analítiques Urgents, que fins ara estava en aquesta zona.

Un cop acabada la primera fase, tota l'activitat que actualment du a terme el servei d'Urgències es traslladarà a aquest sector i l'espai que ocupen avui les Urgències es deixarà lliure per poder continuar amb les obres en aquesta zona.

Des del centre destaquen que l'ampliació de les Urgències suposarà una gran millora, tant pels més de setanta professionals del servei com pels 70.000 pacients que hi passen al llarg de l'any.

El principal guany serà d'espai, ja que dels 1.200 metres quadrats de què disposa actualment, es passarà a 2.300. Actualment, el servei disposa de nou boxs amb una capacitat per a tretze pacients. Amb l'ampliació es podrà disposar de 23 boxs (vuit dels quals es poden convertir en boxs dobles, en cas de necessitat), dotze punts d'observació monitorada i quatre punts d'atenció per als pacients crítics. A més, hi haurà cinc consultes específiques per als pacients menys greus, vuit butaques i una zona de traumatologia amb cinc punts d'atenció i l' àrea de triatge.