L´IVA és un altre front obert dels centres residencials de titularitat privada, ja que consideren injust que l´Estat els gravi amb un 10% i, en canvi, aquest percentatge es redueix fins al 4% quan la gestió dels serveis va a càrrec de l'administració. Una diferència que troben especialment greu, després que el Govern hagi accedit a rebaixar l´IVA d'espectacles culturals o de les curses de braus.

Per aquest motiu, el sector, organitzat al voltant del Cercle Empresarial d´Atenció a les Persones (CEAP), el 4 d´abril es reunirà amb representants dels grups parlamentaris per reclamar-los una rebaixa de l´IVA imposat als seus centres i que s´«igualin els drets dels usuaris».

Cinta Pascual, que també presideix el CEAP, denuncia que «som l´únic servei amb un IVA diferent en funció de qui el paga: si és l´administració, és un 4%; i si és l´usuari, que està en llista d´espera i va en centres privats perquè no troba places públiques, és un 10%». Des del seu punt de vista, en comptes de fer pagar més impostos a l´usuari per un servei «insuficient i col·lapsat, l´administraicó ho hauria de desgravar a la renda, se li hauria de facilitar».