Els examinadors de laexaminadors DGT per tant, treure's el carnet per aquestes dates serà més complicat. Així ho han decidit en una assemblea de l'Associació d'Examinadors de Trànsit (ASEXTRA).

Aquesta serà la segona vaga que durà a terme aquest col·lectiu en els últims dos anys. La darrera va ser a finals del 2015 i es va aturar després d'aconseguir una sèrie de compromisos per part de la Direcció General de Trànsit que ara, com explicava ahir la vicepresidenta d'ASEXTRA, no s'han complert.

De moment, el sindicat ha convocat una aturada amb mobilització fins a Madrid per al dia 2 de juny. Aniran fins al carrer Maria de Molina, on hi ha la Direcció General de la Funció Pública per reclamar entre altres la pujada del complement específic, tal i com se'ls havia promès per part del Govern espanyol ara fa dos anys.

Després la vaga es materialitzarà, diu Carmen Castro, amb una aturada durant cada dia de la setmana i tot el dia complet entre l'última setmana de juny i tot el mes de juliol.

Aquesta mesura ha arribat per «l'incompliment de les condicions s'havien compromès des de la DGT quan vam fer l'última vaga ara fa dos anys». I afegeix que des del Govern tampoc han fet compliment d'una altra demanda, que era que els resultats dels exàmens pràctics es donessin a conèixer a través de la pàgina web de la DGT, com es fa amb el teòric. Un complement que demanaven per perillositat ja que s'han trobat en alguna ocasió amb agressions per part de gent que no havia passat el seu test pràctic.

Aquests són alguns punts que han dut a la vaga. Des del sindicat CSIF, afirmen que donen suport a la postura dels examinadors com a continuació de la que va fer-se el 2015.

Les autoescoles auguren col·lapse

Aquesta nova vaga d'examinadors de la DGT és una aturada que com ressalta el president de l'Associació d'Autoescoles de les comarques de Girona, Joan Sala en una època que els centres d'ensenyament de conduir tenen molta activitat. Ja que «és quan molts estudiants quan acaben els exàmens a la universitat, es presenten a examen». Afegeix que els examinadors tenen el seu «dret» però que la situació complicarà molt l'estiu a les comarques de Girona per a aquells que vulguin fer l'examen pràctic de conduir. Ja que com han denunciat en diverses ocasions els mateixos examinadors a Girona a més hi ha una situació de manca de professionals d'aquest col·lectiu i això suposa que no es puguin fer tants exàmens diàriament com seria òptim.

Així doncs, Joan Sala augura un estiu molt complicat perquè en l'actualitat, ressalta, ja hi ha menys examinadors dels que pertoquen. I recorda que la Direcció General de Trànsit (DGT) va convocar places d'examinadors per a la província de Girona i van quedar desertes. Amb tot, des de la DGT a Girona, al seu dia van assegurar que això s'intentava solucionar des del juliol de 2016 anb examinadors itinerants.