La XXIII Reunió Anual de la Societat Catalana de Pediatria celebrada el cap de setmana passat a Blanes, que va reunir uns 250 especialistes, va abordar el consum d'alcohol durant l'embaràs, així com les malalties meningocòcciques i la seva prevenció.

Presentada sota el títol El consum d'alcohol i altres drogues durant l'embaràs. De la Prevenció a la intervenció amb els nens exposats, la ponència la va exposar Anna I. Ibars Fañanàs, psicòloga i tècnica de la Subdirecció general de Drogodependències de l'Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya. Ibars va avançar que la Generalitat desenvoluparà una campanya de sensibilització dirigida a totes les dones gestants, que implicarà en especial tot el personal relacionat amb aquest àmbit.

Pel que fa a les malalties meningocòcciques, durant la trobada de Blanes, que es va allargar de divendres a diumenge, es va donar a conèixer que el grup prioritari de vacunació davant les malalties produïdes pel Meningococ B són els menors de 5 anys, i de manera molt especial els menors d'1 a 2 anys. Aquesta informació es va donar en el context de l'acurada avaluació que s'ha fet de l'impacte de la malaltia meningocòxica a Catalunya, amb l'objectiu de definir millores estratègiques de vacunació, segons detallen des de l'Ajuntament de Blanes.

Des del comitè organitzador s'han mostrat molt satisfets per la participació massiva que hi ha hagut a la Reunió Anual de Pediatria, amb un total de 142 comunicacions de treballs fets a Catalunya, un dels objectius més importants que es volien complir.

La trobada va comptar amb el suport de l'Ajuntament de Blanes, així com d'altres empreses i entitats, també ha tingut un marcat caire blanenc. Aquesta ha estat una de les inquietuds que ha volgut complir el Comitè Organitzador, i per això s'han organitzat trobades fora de la seu del congrés, així com actes oberts a la ciutadania, com un debat públic sobre el paper de l'escola i la família en la salut infantil. Un cop finalitzades les sessions de contingut científic, diumenge al matí tots els participants van poder participar en una marxa popular. Van sortir des de l'extrem sud del passeig de s'Abanell i, alguns corrent i d'altres caminant, van resseguir el passeig fins arribar al port i després van tornar, en un recorregut de 6 km.