Blanes comença a treballar per posicionar-se com a destinació per a celíacs

?El municipi compta amb un establiment especialitzat, dues franquícies acreditates com a «gluten free» i 5 restaurants estan en procés de ser-ho

25.05.2017 | 07:03
Un taller de cuina apta per a celíacs a Blanes.

La marca Blanes Gluten Free comença a tirar endavant i després de la signatura de l'acord de col·laboració entre l'ajuntament i l'Associació Cel·líacs de Catalunya, el consistori ja compta amb un pressupost de 10.000 euros que destinarà a promoure accions de sensibilització, formació i publicitat Des de la regidoria de Promoció de la Ciutat es va organitzar fa uns dies una reunió conjunta amb les associacions, empreses i entitats que, bé ja ho estan, o bé poden estar-hi implicades. Així, van participar-hi representants de l'Associació Celíacs de Catalunya, l'Associació de Botiguers de Blanes Centre, la Cambra de Comerç de Girona, l'Associació d'Hostaleria de Blanes, Aula Gastronòmica Grenyal, Altimir Formació i Som Celíacs.

«Es tracta facilitar el creixement econòmic de la ciutat amb una marca de reconeguda qualitat, que ens ajudarà a assolir un posicionament internacional. Amb Blanes Gluten Freeapostem una vegada més per obrir-nos a nous perfils de turistes, al ser una destinació per a celíacs, i alhora volem contribuir a reduir l'estacionalitat, ja que aquests visitants vénen durant tot l'any», va destacar la regidora de Promoció de la Ciutat, Dafne Galvany.

El projecte compta amb una partida de 10.000 euros, cofinançada per la Diputació de Girona (75%) i l'Ajuntament (25%).

Hi ha tres principals eixos de treball: accions de sensibilització, accions de formació i accions de promoció. En el primer cas es tindrà present el tema del gluten en el major nombre possible d'activitats que organitza l'Ajuntament de Blanes, o bé on hi col·labora conjuntament amb entitats i associacions del municipi.

Des de Promoció de la Ciutat s'ha indicat la necessitat que els establiments siguin conscients que es tracta d'un segment del mercat de clients força important. Actualment no hi ha una oferta específica per aquest col·lectiu, de manera que significaria un pol d'atracció de clients per un ample ventall d'establiments, com hotels, restauració, comerços alimentaris.

Durant la reunió es van avançar les activitats que s'incrementaran a partir de la setmana vinent, amb una acció formativa que anirà a càrrec de l'equip Territorial de Salut Pública de la Selva, i que tindran continuïtat al llarg dels següents mesos. L'objectiu és organitzar 4 accions promocionals dirigides a empreses en general.

Per fer-ho, es comptarà amb un càtering que confeccionarà per als assistents l'entitat Som Celíacs. El proper mes de juny s'organitzarà una acció de sensibilització molt intensiva i concreta, amb motiu de l'acció promocional que hi haurà arreu de Blanes durant el cap de setmana del 10 i 11 de juny.

Totes les accions formatives que es facin a partir d'ara es tancaran sempre amb una darrera part on s'informarà sobre els passos i requisits per acreditar-se com establiments Gluten Free. Actualment a Blanes hi ha l'establiment especialitzat Som Celíacs, dues franquícies gastronòmiques acreditades, i estan en procés d'obtenir la certificació cinc restaurants més.

Les accions formatives com la que es farà la setmana vinent són de caràcter general, i es tracta d'alliçonar sobre seguretat alimentària. Els establiments interessats rebran de manera gratuïta un servei d'assessorament i implementació per acreditar-se com a lliures de gluten per l'Associació de Celíacs de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema